Dobrev Klára: Európai uniós törvényt kezdeményez a DK a ped0fil-bűncselekmények ellen

Dobrev Klára az Európai Bizottsághoz fordult a történtek miatt.

Egy hete derült ki, hogy a köztársasági elnök, Novák Katalin egy ped0fil bűntársát engedte szabadon a börtönből. Az elnök ezek szerint egyetért azzal, hogy egy ilyen embernek nem büntetés, hanem szabadság jár – fogalmazott Dobrev Klára pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, Novák Katalin tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott az intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról. A kegyelmi üggyel kapcsolatos botrány az elmúlt napokban pattant ki.

A köztársasági elnök azonban nem egyedül döntött erről. A kezdeményezést Orbán Viktor kormánya nevében Varga Judit volt igazságügyi miniszter terjesztette az elnök elé. A kormány szakmai, az államfő erkölcsi, politikai felelősséget vállalt abban, hogy egy pedofil-bűncselekmény miatt jogerősen elítélt embert kiengedtek a börtönből. Sőt, tisztára is mosták, és ami legszörnyűbb,

ezt az embert újra gyermekek közé engedték

– mutatott rá az árnyék-miniszterelnök.

„Gyalázatos viselkedés ez! Gyalázatos az elnöké, Novák Kataliné, gyalázatos a miniszteré, Varga Judité, és gyalázatos a kormányfőé, aki a köztársasági elnököt és a minisztert a posztjára javasolta, és akinek a kormánya nevében a kegyelmet kezdeményezték!”

– hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Ezek után csütörtökön Orbán Viktor alkotmánymódosítást kezdeményezett. Ezzel a lépéssel ő maga tette egyértelművé, hogy még az ő személyes szakmai és politikai meggyőződése szerint is alkotmányellenes ped0filpártolónak kegyelmet adni – mondta Dobrev Klára, hozzátéve, hogy Orbán Viktor maga ismerte be, hogy saját alkotmányos hite szerint is a köztársasági elnök valójában alkotmányellenesen cselekedett.

Ha ez így van, akkor

Novák Katalin nem maradhat a pozíciójában.

Ugyanakkor nem elég felháborodni – mutatott rá az árnyék-miniszterelnök, megjegyezve, hogy az ellenzék legnagyobb közösségeként az a DK feladata, hogy minden eszközével megvédje a gyermekeket a ped0fil bűnözőktől.

Mint mondta, ezért tiltakoznak sokakkal együtt a kegyelmi döntés ellen. Új jogi szabályok megalkotásával próbálják megakadályozni, hogy ez még egyszer előfordulhasson, és kezdeményezték Novák Katalin köztársasági elnök hivatalból való eltávolítását.

Dobrev Klára az Európai Bizottsághoz fordult

Dobrev Klára az Európai Bizottságnál kezdeményezte, hogy a ped0fília mellett annak segítését is minősítsék európai bűncselekménnyé. Mint részletezte, azt szeretné elérni, hogy a ped0fil-bűncselekményt elkövető és az őt segítők is ugyanolyan szigorú büntetést kapjanak.

„Erős, európai védelemmel kell garantálni, hogy soha többé egyetlen európai országban se fordulhasson elő, hogy gyermekeket sz*xuálisan bántalmazó elkövetők szabadlábra kerüljenek.

És ami Novák Katalin tettét különösen gyalázatossá teszi: meg kell akadályozni, hogy ezek az emberek újra gyermekek közé mehessenek dolgozni!”

– emelte ki a DK EP-képviselője

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek