A mindenit! Nézd, mennyi pénz bukott Varga Judit a visszavonulója miatt

Varga Judit volt igazságügyi miniszter sok pénzt veszített a lemondásával, de nyáron szép összeget kapott.

Mint ismert, Novák Katalinhoz hasonlóan Varga Judit is bejelentette a lemondását a hétvégén. A két fideszes politikus a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének adott kegyelem miatt fújt visszavonulót. Varga még tavaly felállt az igazságügyi miniszteri székből, az utóbbi időben Orbán Viktorék EP-listavezetőjeként tevékenykedett, a jelek szerint mindhiába.

Azt már tudjuk, hogy Nováknak óriási luxusról kell lemondani, a Béla király úti elnöki rezidencia ugyanis keleti kényelemmel várja a legújabb lakóját. A politikust ugyanakkor milliós fizetés, autóhasználat és egyéb finomságok is megilletik a lemondása után, így sírva fakadni azért nem fog.

Mit veszített Varga Judit?

Az exminiszter a kalkulációk szerint sok pénzt bukott a történtekkel. 5 év alatt EP-képviselőként bruttó 243 millió forintnyi tiszteletdíjat zsebelhetett volna be, ezenfelül a napidíjak összege heti hét munkanappal 5 esztendő alatt 50 millió forint fölé rúghatott volna.

A Blikk számításai szerint Varga Judit 5,5 év alatt akár

nettó 250 millió forintot is kereshetett volna.

Emellett utazási költségtérítésre, saját stábra, a ciklusa kitöltése után 15 millió forintos végkielégítésre számíthatott volna.

Ráadásul 63 éves korától mint volt EP-képviselő, aki 5 év szolgálatot teljesített, 500 ezer forintos nyugdíjjal számolhatott volna. Ez 20 év alatt 120 millió forintnyi pluszbevételt jelent – részletezték.

A portál mindemellett talált egy olyan dokumentumot, amelyben Varga végkielégítéséről van szó. Eszerint a politikus augusztusban 9 millió 284 ezer forintot zsebelhetett be, szeptemberben pedig kapott további 2 millió 418 ezer forintot szabadságmegváltás címen.

Kapcsolódó: Megvan Varga Judit utódja a Fidesz EP-listájának élén?

Varga exférje kitálalt

Magyar Péter a napokban sorra osztja meg az olyan jellegű posztokat, amelyekben Orbán Viktorék titkait fedi fel, ezzel pedig minden bizonnyal sok fejtörést okoz a kabinetnek.

Az exférj megdöbbentő vallomásairól >>ITT<< olvashattok bővebben.

Kapcsolódó cikk:

Agyőt mondott Varga Judit: Látványosat bukott az exminiszter a válásával

Valódi Hírek