Ez gyorsan ment: Megvan Varga Judit utódja a Fidesz EP-listájának élén?

Hidvéghi Balázs lesz? Terjednek a pletykák az új listavezető kilétéről.

Megírtuk, hogy kormányzati források már a nyáron tudni vélték, mi lesz Varja Judit volt igazságügy-miniszter feladata. Akkoriban a bennfentesek úgy látták, hogy a 2024-es EP-választásokon

Varga fogja vezetni a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját.

Az elmúlt hét azonban olyan fordulatokat hozott a magyar belpolitikában, amire senki nem számított. Nem sokkal azután, hogy Novák Katalin lemondott köztársasági elnöki címéről, Varga Judit is közölte, megválik összes jelenlegi tisztségéről, valamit az országgyűlési képviselői mandátumától.

A volt igazságügyi miniszter volt az, aki felterjesztette a ped0filbotrányban érintett igazgató ügyét eltussolni próbáló vezetőhelyettes kegyelmi kérvényét.

Mint ismert, Vargának ez volt a harmadik botránya, így végképp elfogyott körülötte a levegő. Varga volt a nagy visszhangot kiváltó, újságírók és neves személyiségek lehallgatásával járó Pegazus-botrány egyik fő felelőse.

A korrupció miatt megbukott Völner Pál közvetlen feletteseként pedig felmerült az érintettsége a végrehajtói lefizetési botrányban is.

Hidvéghi Balázs lesz az utód?

Februárban, tehát nem sokkal az európai parlamenti választások előtt a nagyobbik kormányzópártnak új listavezetőt kell találnia. Ha hihetünk a „folyosói pletykálnak”, ez sikerült is, mindössze két nappal Varga bukása után.

A kormánypártok környékén ugyanis nem tartják elképzelhetetlennek, hogy

Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő szóba jöhet listavezetőként.

Mellette szól, hogy kiválóan beszél angolul és franciául is, így könnyen boldogul az uniós politikában. Nem okoz neki gondot, hogy a külföldi sajtónak nyilatkozzon, és a kormánypárti álláspontot képviselje – írta az index.hu.

Hidvégi 2004 és 2007 között politikai tanácsadóként dolgozott az Európai ParlamentbenSzájer József mellett. 2008 és 2010 között a Fidesz országos kampányfőnök-helyettese, később a párt határon túli kampányfőnöke volt.

2013 és 2014 között országgyűlési képviselő, 2014 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank elnöki tanácsadója, majd szóvivője. Innen tért vissza a pártpolitikába, és a 2019-es európai parlamenti választásokig ő volt a Fidesz kommunikációs igazgatója. 2019 óta a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője.

(index.hu nyomán)

Valódi Hírek