Mi a fene történik? Varga Judit exférje páros lábbal rongyolt bele Novák Katalinba és a volt feleségébe

Beleállt a döntésbe.

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyminiszter exférje Skrabski Fruzsina elnöki tanácsadó posztja alá kommentelve osztotta meg a véleményét.

„Kedves Fruzsina, minden tisztelettel kérlek, hogy ne keverjük ide a 2006-os ügyet, már csak az akkori áldozatok emléke miatt se. A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak.

Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni és ha lehet, valahogy jóvá tenni”

– írta.

Skrabski a kegyelemről döntő Novák Katalin 16 fős tanácsadó testületének egyik tagja.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki tudott arról, hogy az intézményvezető hosszú éveken át molesztálta a rá bízott gyermekeket.

K. Endre ráadásul arra is rá akarta venni a gyermekeket, hogy hamis vallomást tegyenek, és azt állítsák, csak kitalálták a molesztálásukat. Novák lépése hatalmas felháborodást keltett, a szakértők szerint ennek az ügynek nemzetközi visszhangja lesz, amely nem vet majd jó fényt a fideszes politikusra.

A hétfői rendkívüli kormányülésen az ellenzéki politikusok Novák lemondását követelték. A Demokratikus Koalíció eközben aláírásgyűjtést indított a köztársasági elnök lemondatásáért.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is képbe került, hiszen az ő aláírása nélkül nem részesült volna tavaly kegyelemben a bicskei gyermekotthon egykori vezetőhelyettese.

Skrabski Fruzsina bejegyzését és Magyar Péter hozzászólását >>ITT<< olvashatod.

Valódi Hírek