Óriási csavar: Távozásra szólította fel Balog Zoltánt a Nemzeti Múzeumból kipenderített L. Simon László

L. Simon László szerint ha Balognak szerepe volt a döntésben, távoznia kellene.

A napokban felmerült, hogy Balog Zoltán egykori miniszternek, jelenlegi református püspöknek is szerepe lehetett a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében, amely végül Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezetett.

A meghallgatás és a szimpátiaszavazás nyomán Balogh végül nem mondott le a zsinati elnöki posztról, pedig a jelek szerint ezt több püspök is sürgeti.

Kapcsolódó: Mozgalom indult Balog Zoltán lemondatására a református egyházban

Megszólalt a Magyar Nemzeti Múzeum volt vezetője

L. Simon László, akit egy LMBTQ-témájú fotókiállítás miatt menesztett Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, a minap a HírTV Vezércikk című műsorában fejtette ki a véleményét a történtekről.

A szélnek eresztett múzeumigazgató többek között arról is beszélt, hogy Novák példaértékűen cselekedett, amikor lemondott a köztársasági elnöki posztjáról. Amennyiben az ügyben része volt Balog Zoltánnak, valóban tanácsolta a kegyelmet, akkor a felelőssége egyértelmű. Egy ilyen helyzetben

az lenne a jó megoldás, ha követné Novák példáját, és ő maga is lemondana

– fogalmazott.

Hozzátette, több jel is arra utal, hogy a püspökök nem értenek egyet Balog döntésével, miszerint marad a posztján. Mint rámutatott, a nyilvánosságban, még a baloldali (értsd: nem kormánypárti) médiában sem az egyházat, hanem a püspök döntését kérdőjelezték meg, azt kérték számon.

„Innentől fogva viszont, hogy el lehet bújni egy egyházi testület mögé, az egész ügyet az egyházra is rávetítik, innentől kezdve az egyházat fogják számonkérni, hogy hogy maradhatott püspök”

– mondta L. Simon.

Kapcsolódó: Megreccsent Balog Zoltán? Élő adásban mondott imát, miután belekeveredett a ped0filbotrányba

(via HírTV/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek