Bukik Balog Zoltán? Orbán megküldte a selyemzsinórt a volt miniszterének

Erős üzenetet küldött.

Balog Zoltán püspököt is felelősnek tartja a köztársasági elnök, Novák Katalin és a volt igazságügyminiszter, Varga Judit bukásában Orbán Viktor. A püspöksége is veszélybe kerülhet – írta meg a 444.

Balognak szerepe volt abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon pedofíliában bűnsegédkező igazgatóhelyettesének.

KAPCSOLÓDÓ: Hirtelen előbukkant Balog Zoltán

Azt a kegyelmet, aminek nyilvánosságra kerülése az elmúlt évek legnagyobb politikai botrányát idézte elő. Szombaton lemondott hivataláról Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Judit volt igazságügyi miniszter pedig bejelentette, hogy visszaadja parlamenti mandátumát és visszavonul a közélettől.

Balogot régi ismeretség fűzi K. Endréhez, legalább a 2010-es évek eleje óta. Azt írták, egy jelenleg is aktív miniszter közvetlen munkatársától kapták azt az információt, miszerint K. Endre „benne volt Balog körében”.

A munkatárs szerint a tavaly áprilisi kegyelmi döntést megelőzően Balog találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége között. Márpedig elvileg K. Endre felesége nyújtotta be magát a kegyelmi kérvényt 2022 júliusában.

A portál értesülései szerint Orbán Viktor azt várja Balogtól, hogy vállalja a felelősséget az ügyben

A volt fideszes miniszter, jelenleg református püspök a botrány kellős közepén, de még Novák lemondása előtt ezzel a szöveggel osztott meg egy képet a Facebookon:

„Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!”

Aztán a köztársasági elnök lemondása után Facebook-posztban állt ki mellette.

A 444.hu úgy értesült, hogy a Fidesz egyik országosan ismert politikusa egy hétfői egyeztetésen több munkatárs jelenlétében arról beszélt:

Balog valószínűleg arra a következtetésre fog jutni, amire a már távozók,

és „rá is fér az elvonulás”.

(444.hu)

Valódi Hírek