Mi történt? Hatalmas fordulat jött Balog Zoltán vallatásán; erre kevesen számítottak

Személyes nyilatkozatot későbbre ígért az exminiszter.

A ped0filbotrányról kérdezték Balog Zoltánt

Szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában. A református püspököt kedd délelőtt rendelték be, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

A meghallgatást követően szavaztak arról, hogy Balog maradhat-e a zsinat lelkészi elnöke. Értesülések szerint többségben voltak az igenek.

Ahogyan azt a Nyugati Fény megírta, Novák Katalin lemondása után kiderült, hogy Balognak is köze lehetett ahhoz a megdöbbentő kegyelmi döntéshez, amely végül két fideszes politikus bukását okozta (eddig). Orbán Viktor meg is küldte a selyemzsinórt neki.

Sokak szerint veszélyben volt Balog Zoltán püspöksége is

A püspök hétfőn este azt ígérte, hogy másnap kiáll a nyilvánosság elé, és nyilatkozik a történtekről. Ez cikkünk megjelenéséig még nem történt meg. Időközben azonban kiszivárgott Balog Zoltán levele, amelyet a püspök küldött a lelkipásztor és presbiter testvéreinek K. Endre kegyelmével összefüggésben.

A volt miniszternek szerepe volt abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet K. Endrének,

a bicskei gyermekotthon ped0fíliában bűnsegédkező igazgatóhelyettesének.

Beszámoltunk arról, hogy Orbán Balogot is felelősnek tartja a köztársasági elnök, Novák Katalin és a volt igazságügy-miniszter, Varga Judit bukásában. Hétfőn a jelek szerint megküldte a selyemzsinórt a volt miniszterének.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek