Nincs vége: Megszólalt a kegyelmet kapott volt igazgatóhelyettes Novákék visszavonulója után

K. Endre Novák Katalin és Varga Judit lemondása után szólalt meg.

Megírtuk, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter a hétvégén bejelentette a lemondását. A döntésük egy megdöbbentő kegyelmi ügy kapcsán született. Novák tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki tudott az egykori intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

Mit mondott K. Endre?

A minap megszólalt K. Endre, a Blikknek nyilatkozott az elmúlt időszak eseményeiről. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese állítása szerint ártatlan és nem követett el jogsértést. Úgy véli, egy meghurcolás áldozata lett.

Elmondása szerint a jogerős bírói végzés azt tartalmazza, hogy neki nem az intézményvezető botrányos cselekedeteiről, hanem az ellene indult eljárásról volt tudomása.

Nyilatkozatában (amelyet a lap K. Endre kérésére közölt szerkesztetlen változatban) arról is szót ejtett, hogy sajnálja, amiért Novák Katalinnak és Varga Juditnak a személyét érintő kegyelmi döntés miatt kellett lemondania. Hozzátette, hogy az utóbbi napok történései miatt elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Kapcsolódó: Ő is bukik? Kiderült, mi lesz Novák Katalin férjének sorsa

Az egyik áldozat levelet írt Novák Katalinnak

Lemondása előtt levelet kapott Novák Katalin az egyik áldozattól. Pop Mert Julián és Illés Levente arcukat és nevüket vállalva beszéltek korábban a bicskei gyermekotthonban történtekről.

Pop Mert Julián Nováknak így fogalmazott:

„Nehéz szavakat találni, mikor a kegyelmi döntése megfosztja az áldozatokat a méltó igazságszolgáltatástól. A megválaszolatlan kérdések és a kegyelmet élvező bűnöző körüli homály

mélységes aggodalmat váltanak ki azokból, akik szenvedtek, és a társadalomban egyaránt” .

Arról is írt, hogy

az áldozatok megérdemlik a válaszokat és az igazságot,

az elnöki hivatalnak pedig felelősséget kell vállalnia azok hiányáért.

Pop Mert Julián leveléről >>ITT<< írtunk bővebben.

Orbán Viktor alkotmánymódosítást jelentett be

A kormányfő múlt csütörtökön közölte, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez a botrány miatt. A Demokratikus Koalíció egy nappal korábban benyújtotta a ped0filellenes törvénycsomagját. Ebben többek között kitérnek arra is, hogy ped0fil bűnök elkövetői és bűntársaik soha többé nem dolgozhatnak gyermekek közelében és

soha többé nem kaphatnak elnöki kegyelmet.

Kapcsolódó cikkek:

Bukik Balog Zoltán? Orbán megküldte a selyemzsinórt a volt miniszterének

Hirtelen előbukkant Balog Zoltán, és máris elárult valami egészen különöset (+videó)

Valódi Hírek