Hirtelen előbukkant Balog Zoltán, és máris elárult valami egészen különöset (+videó)

Balog Zoltán bár szűkszavú volt, egy fontos információt megosztott.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter a hétvégén bejelentette a lemondását. A döntésük egy megdöbbentő kegyelmi ügy kapcsán született. Novák tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki tudott az egykori intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

A napokban kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója 2016-ban a bronz érdemkeresztet Novák Katalin tanácsadója, Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára kapta meg.

Az állami kitüntetést a jogerős büntetés ellenére a mai napig viselheti az igazgató. Az üggyel kapcsolatban az ellenzék a kormányhoz fordult.

Kapcsolódó: Perintfalvi Rita: Orbán volt minisztere egy gyermek haláláért felelős

A minap arra is fény derült, hogy Balognak szerepe lehetett abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet. A volt fideszes miniszter, jelenleg református püspök Novák lemondása előtt a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonul néhány hétre imádkozni, gondolkodni.

Mire készül Balog Zoltán?

A 444.hu munkatársai hétfőn este Ausztriában, Mosonszentandráson találták meg Balogot. A református püspök nem volt túl bőszavú, de annyit elárult, hogy

kedden nyilatkozni fog a történtekről.

Közben ostobaságnak, hírlapi kacsának nevezte közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a híresztelést Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban”.

KAPCSOLÓDÓ: Megszólalt a Sándor-palota

A felröppent hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltánt is felelősnek tartja a kegyelmi ügyben, akinek a püspöksége is veszélybe kerülhet. A kormány és a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe, tiszteletben tartja az autonómiájukat – szögezte le a sajtófőnök.

Valódi Hírek