Nem hallgat tovább: Levelet írt Novák Katalinnak a pedofil igazgató egykori áldozata

Válaszokat követel.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egykori lakója, a volt igazgató, a nyolc év fegyházra ítélt V. János sze*uális visszaéléseinek egyik áldozata, Pop Mert Julián írt Novák Katalin egyik szerda délelőtti Facebook-posztja alá.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki tudott arról, hogy az intézményvezető hosszú éveken át molesztálta a rá bízott gyermekeket.

K. Endre ráadásul arra is rá akarta venni a gyermekeket, hogy hamis vallomást tegyenek, és azt állítsák, csak kitalálták a molesztálásukat. Novák lépése hatalmas felháborodást keltett, a szakértők szerint ennek az ügynek nemzetközi visszhangja lesz, amely nem vet majd jó fényt a fideszes politikusra.

A bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt (!). Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sze*re kényszerítette őket.

A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult.

A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés (!), a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

Az egyik áldozat úgy döntött, nem hallgat tovább

Pop Mert Julián hozzászólását változtatások nélkül alább közöljük.

„Tisztelt Köztársasági Elnök Asszony,

Nehéz szavakat találni, mikor a kegyelmi döntése megfosztja az áldozatokat a méltó igazságszolgáltatástól. A megválaszolatlan kérdések és a kegyelmet élvező bűnöző körüli homály

mélységes aggodalmat váltanak ki azokból, akik szenvedtek, és a társadalomban egyaránt.

Az elnöki jogkör korlátainak ismeretében továbbra is azt várjuk el, hogy Ön mint az ország köztársasági elnöke, álljon ki az igazságosságért és az áldozatokért. Az indokolás hiánya és a kegyelmi döntés hátterének titkolózása csak növeli a köztársasági elnök intézkedése iránti kétségeket és az általános bizalmatlanságot.

Az áldozatok megérdemlik a válaszokat és az igazságot.

Az elnöki hivatalnak felelősséget kell vállalnia a válaszok hiányáért

és az áldozatokkal szembeni kötelességéért.

Az elkövetett bűncselekmények súlyával szembesítve a kegyelmi döntés váratlan és megmagyarázhatatlan, ami mély fájdalmat és csalódást okoz az érintetteknek, tovább nehezítve az Ő életüket.

Kérjük, hogy államfőként viselt felelősségét vegye komolyan, és értsük meg, mi vezetett ehhez a megdöbbentő döntéshez. Az áldozatok nevében

követelem a tisztességet és a válaszokat, melyeket eddig megtagadtak tőlünk.

Tisztelettel, Pop Mert”

– írta.

(Novák Katalin/Facebook)

Valódi Hírek