Mi lesz ebből? Orbán Viktor korábbi csúcsminisztere is előkerült a Fidesz ped0filbotrányában

Balog Zoltán javasolta a kitüntetést a ped0fil igazgatónak.

A református püspök elismerésben részesítette a ped0fil bűnözőt

A bicskei gyerekotthon ped0fil igazgatója a bronz érdemkeresztet 2016-ban Novák Katalin tanácsadója,

Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára kapta meg

– hívta fel a figyelmet az rtl.hu. Az állami kitüntetést a jogerős büntetés ellenére a mai napig viselheti az igazgató. Az üggyel kapcsolatban az ellenzék a kormányhoz fordult.

Azt írták, a ped0fil igazgató annak ellenére is birtokolja a kitüntetést, hogy jogerősen elítélték, ugyanis

a jelenlegi jogszabályok értelmében az „elismerés” nem visszavonható.

A kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt elítélt ped0fil igazgató ezenkívül még egy másik kitüntetést is kapott, viszont azt elvették tőle. Emlékezetes, hogy Tarlós István főpolgármester regnálása alatt a főváros Bárczy István-díjjal tüntette ki a ped0fil igazgatót, 2019-ben azonban Karácsony Gergely frissen megválasztott főpolgármester kezdeményezésére az önkormányzat visszavonta ezt a kitüntetést.

Novák Katalin és Varga Judit bukása

Mint ismert, szombat délután egy előre rögzített, az M1-en sugárzott videóban jelentette be lemondását Novák Katalin, a ped0filbotrányba belebukott köztársasági elnök.

Novák Katalin lemondásával egy időben Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből. A volt igazságügyi miniszter volt az, aki felterjesztette a ped0filbotrányban érintett igazgató ügyét eltussolni próbáló vezetőhelyettes kegyelmi kérvényét. Varga Juditot a Fidesz EP-képviselőjelöltjeként kívánta indítani a kormánypárt. Varga Judit jelöltségéről és országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott.

Figyelemre méltó, hogy Magyar Péter, Varga Judit exférje kemény kritikákkal illette az Orbán Viktor által felépített, hűbéresküre épülő rendszert. Novák Katalin és Varga Judit lemondására reagálva nem fogta vissza magát, úgy osztotta ki a NER-t, ahogy az utóbbi időben kevesen.

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”

– írta bejegyzésében Magyar Péter.

A püspök továbbra is kiáll a ped0filsimogató Novák Katalin mellett

Novák Katalin lemondását követően Balog Zoltán református püspök, Orbán Viktor korábbi emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán jelezte, hogy ő

továbbra is kiáll Novák mellett.

Balog püspök arra buzdította követőit, hogy aki osztja álláspontját, az ossza meg a „Kiállok Novák Katalin mellett” elnevezésű Facebook-oldalt.

Balog Zoltán református püspök és Novák Katalin bukott köztársasági elnök / Forrás: Balog Zoltán/Facebook

Kapcsolódó:

Ország-világ Novák Katalin bukásától hangos: Ellepte a nemzetközi sajtót a köztársasági elnök lemondása

Most szabadul el a pokol: Megszólalt Varga Judit exférje, és mindenről borított

Nincs vége: Lemondott Varga Judit is

Itt a videó: Így jelentette be a lemondását a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin

Valódi Hírek