Perintfalvi Rita: Orbán volt minisztere egy gyermek haláláért felelős

Kőkemény vádakkal illette Balog Zoltánt Perintfalvi Rita.

A katolikus teológus komoly váddal illeti Orbán exminiszterét.

Perintfalvi Rita azt állítja, hogy Balog Zoltán volt fideszes miniszter közvetve felelős az egyik bicskei gyermekotthonban m0lesztált gyermek öngyilkosságáért.

A katolikus teológus posztját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„VAJON TUDTA BALOG ZOLTÁN PÜSPÖK, HOGY EGY SZE*UÁLIS RAGADOZÓT JAVASOLT KITÜNTETÉSRE?

Egy gyermek meghalt, szerintem konkrétan miatta!

Döbbenettel értesültem arról a sajtóból, hogy Balog Zoltán, református püspök, egykori emberi erőforrások minisztere tett javaslatot arra még 2016-ban, hogy V. János, a Bicskei Gyermekotthon igazgatója, akit kiskorú gyermekek sérelmére sorozatosan elkövetett sze*uális erő*zak vétsége miatt 8 év szabadságvesztésre ítélt a bíróság, megkapja a magyar állam egyik legrangosabb kitüntetését, a Magyar Bronz Érdemkeresztet.

A kitüntetést Orbán Viktor terjesztette elő és Áder János adományozta.

Vajon miért kellett Balog Zoltánnak kiállni egy olyan ember mellett, akiről már 2011 óta lehetett tudni, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények egyikével vádolták meg a bicskei gyermekotthon bántalmazott lakói?

Mert azt nem hiszem el, hogy nem tudott volna erről. Akkor is, ha a vádakat a bíróság 2011-ben ejtette, mert már akkor is hatalmas volt az ellenszél. Vagyis az elkövetők védelmében magas politikai pártfogóik mindent megtettek.

Még azt is, hogy megpróbálták tisztára mosni őket a közösség előtt. Nyilván ez a rehabilitálás volt a célja Balog Zoltán javaslatának is, hogy éppen V. János kapja meg az érdemkeresztet. Csakhogy mit jelentett mindez az áldozatok számára?

Áldozatvédőként tudom, hogy az egyik legnagyobb nehézsége a bántalmazást túlélőknek éppen az, hogy köztük és az elkövető között óriási hatalmi aszimmetria áll fenn.

Vagyis nekik, akik csak kiskorúak, akik csak állami gondozottak, akik rendkívül sanyarú körülmények közül jönnek, akik gyakran roma származásúak és sokszor fogyatékossággal is élnek, akiknek nincsenek hatalommal bíró és pénzes szüleik, senki nem fogja elhinni azt, amit mondanak.

Ez különösen is igaz ebben az esetben, hiszen V. János már 2001-ben megkapta Bicske Város Díszpolgára címet. 2015-ben pedig a kimagasló gyermekvédelmi munkásságért járó Bárczy István díjat.

S ehhez jött még a 2016-os magyar állam általi hatalmas elismerés.

Mit érezhettek az áldozatok akkor, amikor V. Jánost kitüntették az államalapítás fennkölt ünnepén?

Azt, hogy ezek után soha, de soha még csak esélyük sem lesz arra, hogy ezzel az emberrel szemben bebizonyítsák vádjaikat. Hiszen akkora lett köztük a hatalmi különbség! Ők lettek a végtelenül kicsik, megtörtek, megalázottak és az igazságuktól megfosztottak, a hatalom nélküliek.

V. János bűnöző pedig a városi közösség, a gyermekvédelmi szakma, sőt a magyar állam kitüntetettje, akiről még csak feltételezni sem szabad olyasmit, hogy bármit rosszat elkövethet!

Nemhogy azt, hogy hosszú évekig, szinte napi rendszerességgel kényszerítette arra ezeket a végtelenül kiszolgáltatott gyermekeket, akik képtelenek voltak megvédeni magukat, hogy kielégítsék per*erz vágyait.

És ennek az embernek javasolt kitüntetést Balog Zoltán püspök? De miért?

Azt vessük is el, hogy azért, mert nem tudott róla. Pontosan tudta. Hogy nem hitte el? Vagy egyszerűen elbagatellizálta? Vagy tudta, de ezek a szerencsétlen sorsú gyermekek semmit nem jelentettek számára?

Akik közül az egyik fiú 2016. szeptember 6-án vonat alá ugrott és meghalt!

Csak alig néhány héttel az állami kitüntetés után. Miért? Hát mert nem bírta elviselni azt, hogy egy ilyen kegyetlen bűnöző, aki ellen még 2011-ben ő maga tanúskodott, ilyen elismerést kaphat

Vagyis azt gondolom, hogy az áldozat halála és Balog Zoltán püspök cselekedete, miszerint kitüntetésre javasolta V. János sze*uális ragadozót, igen szoros összefüggés van.

Ezért gondolom azt, hogy Balog Zoltán nem méltó tovább arra, hogy Krisztus egyházának vezetője legyen, követelem, hogy Novák Katalin és Varga Judit után ő is azonnal mondjon le!

Ha már úgyis visszavonult elmélkedni valahova, érleljen a szívében helyes és tisztességes döntést! Most az egyszer ne magára gondoljon, hanem a gyermekvédelemre!

Vállalom a lemondásra való felszólításomat névvel és titulussal:
Dr. Perintfalvi Rita, katolikus teológus”

– írta.

(Perintfalvi Rita / Facebook)

Valódi Hírek