Fordulat: Újabb közismert szereplő neve került elő a ped0filbotrányban

Nem akart nyilatkozni az ügyben.

Az már korábban kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon kényszerítésért elítélt igazgatóhelyettesének védője Zamecsnik Péter volt. Novák Katalin köztársasági elnök tavaly – Ferenc pápa látogatásakor – elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét.

„A másodfokú eljárásban én képviseltem ezt az urat, a kegyelmi eljárásban nem, arról semmilyen információm nincs”

– mondta az ATV-ben Zamecsnik Péter ügyvéd.

K. Endre a 444.hu-nak azt nyilatkozta, hogy nem ő írta a kegyelemre vonatkozó kérelmet. A lap azt írta, a kegyelemről valószínűleg sosem szerzett volna tudomást a nyilvánosság, ha az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan a Kúriánál nem kísérli meg harmadfokon is megtámadni börtönbüntetését.

A Kúria eljárása ugyanis még folyamatban volt, amikor megszületett a kegyelmi ítélet, így a döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így pedig az nyilvánosságot is kapott. Az üggyel kapcsolatban K. Endre semmilyen részletet nem árult el, csupán annyit közölt: „eljön majd az idő”, amikor beszélni fog.

A Népszava információi szerint

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd is eljárt az igazgatóhelyettes képviseletében.

A lap kérdésére Gaudi-Nagy Tamás sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy ő volt az, aki K. Endre jogi képviselőjeként a Kúriához felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.

„Erről nem nyilatkozom”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy nem felel meg a valóságnak, hogy a kegyelmi kérvényt (is) ő írta volna.

Emlékeztettek, a szélsőjobbos táborba sorolt Gaudi-Nagy Tamás neve a 2006-os kormányellenes zavargások során, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, illetve az alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként vált ismertté. Gaudi-Nagy a Jobbik színeiben be is került a parlamentbe még 2010-ben, amikor a párt EP-képviselője, Morvai Krisztina tanácsadójaként tevékenykedett.

Mint megírtuk, a Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügyében kirobbant botrány péntekre átlépte a nemzetközi sajtó ingerküszöbét is, ez pedig jelzi, hogy valóban fajsúlyos esetről van szó.

Orbán Viktor az ügyben csütörtökön terjesztett be Alaptörvény-módosítást, azóta sorra állnak fel Novák Katalin tanácsadói is. Sajtóhírek szerint a miniszterelnök pénteken közölte, nem fogadta el Novák Katalin kegyelmi döntésére vonatkozó magyarázatát.

Megírtuk, hogy pénteken Kocsis Máté kormánypárti frakcióvezető is elhatárolódott Nováktól. Eközben a civil szférában is nő az ellenállás: 107 szervezet követeli a kegyelmi jogra vonatkozó törvény átalakítását, de arról is beszámoltunk, hogy óriási tüntetést tartottak a Belügyminisztérium épülete előtt pénteken, ahol a köztársasági elnök lemondását követelték.

Kapcsolódó:

Világbotrány lett Novák Katalin kegyelmi ügyéből: A köztársasági elnöknek befellegzett

Forrnak az indulatok: Óriási tömeg követeli Novák Katalin lemondását (+videó)

Most tör ki a pánik Orbánéknál: Fény derült a Novák Katalin kegyelméből szabad K. Endre családi hátterére

Valódi Hírek