Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be a pedofilbotrány miatt

A Facebookon közölte.

Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be K. Endre köztársasági kegyelme miatt.

„A kormány nevében alkotmánymódosítást nyújtottam be, amely

lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetése esetén kegyelmet kaphasson”

– mondta a csütörtökön közzé tett videójában.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult.

A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés (!), a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében,

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

A döntés hatalmas felháborodást keltett országszerte. Az ügy egyik érintettje, Julián, aki a 2016-ban kipattant botránnyal kapcsolatban nevét és arcát felvállalva mesélt a gyermekotthonban történt borzalmakról, üzent a köztársasági elnöknek.

Mint hangsúlyozta: nehezen felfogható a döntés, és hozzátette, „szégyellje magát” Novák Katalin.

Orbán bejelentésére azonnal reagált Dobrev Klára. Az Árnyékkormány miniszterelnöke szerint „Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell”.

Szakértők szerint súlyos nemzetközi visszhangja lesz Novák lépésének. Eközben a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe kezdett a köztársasági elnök lemondását követelve.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke friss TikTok-videójában megosztotta: már több mint 25 ezer ember jelezte az aláírásával, hogy Novák Katalin távozását követeli.

„Soha, mióta a DK DK, ennyi ember egy nap alatt ezt nem csinálta meg”

– hangsúlyozta a politikus.

A DK petícióját >>ITT<< tudod aláírni.

Valódi Hírek