Itt a vége? Kocsis Máté most szállt bele Novák Katalinba

Eddig hallgatott Kocsis Máté.

A „családbarát” Fidesz politikusai sokáig kivártak, azonban a Novák Katalin elnöki kegyelme körüli botrány akkora tiltakozási hullámot szült, hogy sorban nyilatkozni kényszerültek. Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője is nyilatkozott.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében,

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

A döntés hatalmas felháborodást keltett országszerte. Szakértők szerint súlyos nemzetközi visszhangja lesz Novák lépésének.

„A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem”

– mondta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerinte az államfő kegyelmi döntésének jogszerűségét senki nem vitatja, azt viszont muszáj megérteni, hogy mi volt ennek a morális alapja. Ugyanis ez okozza ezt a rengeteg bírálatot, amely érthető.

„Azt is gondolom, hogy miután 2022-ben volt egy népszavazás Magyarországon az országgyűlési választások napján, amely gyermekvédelem területén 3,6 millió embert állított egy irányba (…), és ebben a népszavazásban világossá tették az emberek, hogy a gyermekek védelme érdekében mindent meg kell tenni a jogalkotónak”

– fogalmazott.

Az Orbán Viktor által csütörtökön beterjesztett Alaptörvény-módosítást mindenképp el kell fogadni. Minden bűnelkövetőnek tudnia kell, hogy ha gyermekek rovására teszi, amit tesz, akkor az elnöki kegyelem intézménye sem áll rendelkezésére.

„Tehát nincs menekvés, nincs kegyelem,

ha úgy tetszik, és nincs semmi mentség arra, amit tett, nem fogja tudni megúszni sem a büntetést, még akkor sem, hogy ha az elnök esetleg adna egy – vitatott ugyan, de mégiscsak jogszerű – kegyelmet számára”

– hangsúlyozta Kocsis.

A Fidesz frakcióvezetője brüsszelezni sem felejtett el: úgy gondolja, hogy az Európai Bizottság elnöke szerint jelentős részben a magyar gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

(nuus.hu nyomán)

Valódi Hírek