Itt a sokkoló igazság: Drámai eredménye lett Orbánék ámokfutásának

Több mint 2000 embercsempészt engedtek szabadon a hazai börtönökből.

Tavaly augusztus óta havonta átlagosan 127 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a hazai börtönökből.

2023-ban összesen 2021 fő szabadulhatott és került reintegrációs őrizetbe

(a bűnözők büntetésük utolsó szakaszát egy kijelölt helyen tölthetik, az intézkedés során pedig ismét társadalmi életet élhetnek – a szerk.), miután embercsempészet miatt a rácsok mögé került – derült ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) tájékoztatásából, amelyet a hvg.hu megkeresésére adott a szerv.

Az információk szerint 2023 augusztusáig 1385 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a hazai büntetés-végrehajtási intézetekből. A friss adatokból kirajzolódik, hogy azóta több mint 600 ilyen elítéltet eresztettek szélnek a rácsok mögül.

Az Orbán-kormány tavaly tavasszal döntött az intézkedésről. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte:

„Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök”.

Az embercsempészek kiengedéséből óriási diplomáciai botrány lett, az osztrák külügy berendelte a bécsi magyar nagykövetet az intézkedés miatt, őszre pedig már komoly gondot okozott a határokon a bűnözők jenléte, így a szlovák kormány például visszaállította, majd meghosszabbította az ellenőrzéseket az érintett szakaszokon, hogy ezzel is csökkentse a Magyarország felől érkező illegális bevándorlók számát.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hetekig azzal a titkosszolgálati jelentéssel traktálta az embereket, amely a migráció terrorkockázatait taglalja. A politikus rendszeressé vált erőszakos és fegyveres támadásokról számolt be, ám az Orbán-kormány döntéséről, miszerint szabadon engedtek egy sor veszélyes bűnözőt, nem ejtett szót.

Kapcsolódó cikkek:

Lövöldözés volt a magyar határnál, hárman meghaltak

Megvan a halálos balesetet okozó embercsempész: Letartóztatták a pakisztáni férfit


https://nyugatifeny.hu/2023/10/18/lecsapott-a-rendorseg-embercsempesz-taxisofort-vettek-orizetbe-kecskemeten

Valódi Hírek