Mi történik most? Rétvári Bence furcsa válaszával tovább fokozza a balhét

Brüsszel miatt van.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök

– magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden.

Rétvári Bence azt mondta: Magyarország védi az Európai Unió külső határait. Úgy véli, Brüsszel 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ugyanis – jegyezte meg – ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre.

Hozzátette: ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg. Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon „mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva” – állította.

„A mi határvadászaink és rendőreink állnak a határon télen és nyáron, és erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek”

– mondta, majd közölte, az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére.

„Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva”

– háborodott fel.

Rétvári Bence azt mondta, a hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt

túlzsúfolttá váltak.

Kitért rá: Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy „embertelenek a körülmények” a túlzsúfoltság miatt.

Úgy folytatta: emlékezetes a „börtönbiznisz”, amelynek során „elsősorban a Soros-hálózathoz (?) köthető ügyvédek több milliárd forintos összértékű kártérítési pereket indítottak korábban a börtönök telítettségére hivatkozva”.

Egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek – fűzte hozzá.

A reintegrációs őrizet kiterjesztésével az elítélt és Magyarországról jogerősen kiutasított embercsempészeknek

72 órán belül el kell hagyniuk az ország területét,

ám ez nem a büntetés eltörlését jelenti. Amennyiben nem hagyják el az országot, visszakerülnek a börtönbe – állította.

Rétvári Bence elmagyarázta, az intézkedés célja, hogy az embercsempészek büntetésének költségeit ne a magyar adófizetők állják.

„Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök”

– vélekedett Rétvári Bence.

(MTI korrigálva)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/05/22/varatlan-kardcsortetes-szijjarto-petert-furcsat-reagalt-az-osztrakok-kemeny-lepesere

Valódi Hírek