DK: Csak a béremelési program és a vendégmunka betiltása segíthet a zuhanó magyar gazdaságon

A KSH és az Eurostat friss adatai szerint a helyzet válságos.

Lesújtó híreket közölt a Központi Statisztikai Hivatal és az Eurostat a magyar gazdaság válságos állapotáról: az Orbán-kormány megszorításai miatt hatalmasat zuhant a hazai ipar termelése, az áremelések miatt brutálisan visszaesett a kiskereskedelmi üzletek forgalma, ráadásul tavaly

több tízezer honfitársunk vált munkanélkülivé

a recesszió és az Európai Unión kívülről érkező vendégmunkások miatt – részletezte Barkóczi Balázs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a magyar gazdaság további hanyatlását a kormányváltás után – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció szóvivője.

„Megszorítások és áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, alulfizetett vendégmunkások helyett jól fizetett magyar dolgozókat, a külföldi nagyvállalatok pénzelése helyett államilag támogatott magyar vállalkozásokat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk”

– fogalmazott Barkóczi Balázs, hozzátéve, hogy a KSH és az Eurostat adatai bizonyítják: a súlyos gazdasági és megélhetési válságot kizárólag az Orbán-kormány ostoba és rövidlátó gazdaságpolitikája idézte elő.

Mint mondta, Európa legnagyobb drágulása, az orbáni infláció a megszorítások következménye, emiatt

egyre kevesebbet tudnak az emberek vásárolni a boltokban.

Európa egyik legnagyobb rezsiemelése, a 400 százalékos extraprofittal beszedett gázszámlák, valamint a újévi, brutális üzemanyag-drágulás szintén az Orbán-kormány döntése – mutatott rá a DK politikusa.

Megjegyezte: az EU-n kívüli, alulfizetett vendégmunkások tömeges behozatala csak az Orbán Viktor által szolgált milliárdos nagyvállalatoknak hoz extraprofitot, miközben a magyarok egyre rosszabbul keresnek, sőt, sokan a munkájukat is elveszítik.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek