Kínos: Alig ejtette ki a száján Gulyás Gergely a hírt, máris lelepleződött az ordas kamuja

Csoda, hogy nem szakadt le a plafon.

Ahogy arról írtunk, Navracsics Tibor a parlamenti meghallgatásán közölte:

a magyar költségvetés nem teszi lehetővé a pedagógusbérek emelésének előfinanszírozását.

Gulyás Gergely a Blikk műsorában mondott nyilatkozott a minap. Talán nem sikerült kialudnia magát a tegnap esti szavazás óta.

Szerinte az EU jogsértő módon tartja vissza a kohéziós alapban befagyasztott pénzeket, pedig ebből akarják emelni a pedagógusok bérét bruttó 700 ezer forintra. Mindezt annak ellenére mondja, hogy

az állami szektorban lévő munkakörök finanszírozása, így a béremelése is állami feladat.

Igaz, az érintettek annyi ígéretet hallhattak az elmúlt években, hogy csak kapkodhatták a fejüket.

A Fidesz főpolgármester-jelöltről nem nyilatkozott, a Fidesz vezetése még nem találta meg a tökéletes jelöltet.

Gulyás szerint Ursula Von der Leyen alkalmasabbnak tűnt az Európai Bizottság vezetésére, mint Jean-Claude Juncker akire, ha másról nem, arról emlékezhetünk, hogy többször is lediktátorozta Orbánt. Előbbi jelenleg mégis Soros-bérencként szerepel a kormányplakátokon, mert hazánkat a „Magyarországot jog szerint megillető pénzétől akarja a bizottság távol tartani”. A jogállamiság kérdéséről persze, elfelejtett beszélni a miniszter.

Gulyást még nem tájékoztatták arról, hogy miről tárgyalt Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel Argentínában, így a kérdésre kitérő választ adott. Éppen szerdán, amikor a Parlamentben az ukrán EU-csatlakozás ellehetetlenítéséről szavaznak.

A miniszter tagadja, hogy a kárpátaljai magyarok arra kérték volna a kormányt, hogy támogassa az ukrán csatlakozást. Talán nem olvasta a nyílt levelet, amelyről mi is írtunk.

(blikk.hu/Nyugati Fény)

A teljes videót >> ITT<< nézheted meg.

Valódi Hírek