Döbbenetes részleteket a sápi vonatbalesetről: Megtörte a csendet az egyik utas (+videó)

Egyetlen szerencséje volt, hogy a menetiránynak háttal ült.

Mint írtuk, súlyos baleset történt szerda hajnalban a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonalon: egy tehervonat nem vette figyelembe Sáp állomáson a számára behaladást tiltó jelzést, és nekiütközött egy, az állomáson várakozó személyvonatnak.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: a baleset során heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben, a vétlen mozdonyvezetőt azonban súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az RTL Híradója felkereste az egyetlen olyan utast, aki nem sérült meg. Elmondása szerint hallották, ahogy a hangosbemondóban ismételték:

„tehervonat állj meg!”

Mint fogalmazott, pillanatok múlva már ütköztek is, akik menetirány szerint ültek, azok mind előre repültek. A megkérdezett utas szerencséje saját bevallása szerint az volt, hogy ő a menetiránynak háttal ült, így

belesüppedt az ülésbe, amely az ütközés miatt meghajlott.

Az ütközés után rohantak a mozdonyvezetőhöz, akit három és fél órás küzdelem után tudtak kiszabadítani a tűzoltók a összetört mozdonyfülkéből. A súlyosan sérült mozdonyvezetőt a szakszervezet információi szerint mélyaltatásban tartják, a kórház pedig közölte, hogy az intenzív osztályon van.

A baleset helyszínén időközben megindult a forgalom, az összeroncsolódott szerelvényeket elvontatták. A híradó értesülései szerint a tehervonat vezetőjét is kórházba vitték, őt már kihallgatták a rendőrök, szabadlábon védekezhet.

A MÁV becslései szerint

legalább 10 millió forintnyi kár keletkezett a balesetben.

 

Valódi Hírek