FRISS: Nagyon rossz hírek érkeztek a szerda reggeli vonatbaleset sérültjeiről

Jobbulást kívánunk!

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, amikor összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett hangzott el a MÁV Zrt. helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a megrakott tehervonat az „Állj! Vörös jelző„-t túlhaladva belerohant a sápi állomáson álló személyvonatba.

Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető,

a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett

tette hozzá.

Sáp, 2023. november 15.
Pafféri Zoltán, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. vezérigazgatója (k) beszél a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán tartott sajtótájékoztatón 2023. november 15-én. Mellette Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti területi igazgatóságának vezetõje (j) és Balogh Péter Tamás fõhadnagy, a Hajdú-Bihar vármegyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense (b). A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesrõl Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vétlen vonat vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Összesen heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló, valamint a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben.
MTI/Czeglédi Zsolt

Pafféri Zoltán közölte, hogy a katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a mozdonyvezetőt a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték a sérültet.

Kérdésre elmondta azt is, hogy az érintett vasútvonalat idén adták át, így az elektronikus biztosítóberendezés működött.
A MÁV az utasok és a munkavállalók felé biztosítással rendelkezik, gyorssegélyt folyósít számukra, amíg a vizsgálat tart.

Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta: a helyreállításon körülbelül 30 szakember dolgozik. Először a személyvonat sérült szerelvényét szabadították ki, majd a tehervonat teherkocsijait húzták félre, hogy az összeütközött mozdonyokat szét tudják választani.

Sáp, 2023. november 15.
A drónnal készült képen ütközésben összeroncsolódott vasúti jármûvek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesrõl Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vétlen vonat vezetõje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Összesen heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló, valamint a balesetet okozó mozdonyvezetõ könnyebben.
MTI/Czeglédi Zsolt

A vasúti pályában viszonylag kisebb, mintegy 10 millió forintos kár keletkezett. Körülbelül 200 méter hosszan a kapcsolószerek sérültek meg, ezeket később helyreállítják.

Az M1-nek nyilatkozva Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy a püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit tette hozzá.

Valódi Hírek