Újabb hírek érkeztek a szerda reggeli súlyos vonatbaleset sérültjeiről

Öt sérültet kórházba szállítottak.

Megírtuk, hogy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, amikor összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett – hangzott el a MÁV Zrt. helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: a baleset során heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető,

a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett

– tette hozzá.

A haon.hu a Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpontjánál érdeklődött a sérültek állapotáról. Szerda délután, 16 óra körül arról tájékoztattak, hogy vonatbaleset helyszínéről

öt sérültet szállítottak Debreceni Egyetem Klinikai Központjába.

Közülük négy sérültet a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson látták el, a szükséges vizsgálatok elvégzése után közülük hárman már elhagyhatták az intézményt. Jelenleg egy sérültet ápolnak a traumatológiai osztályon. A Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit operációt követően jelenleg az intenzív osztályon ápolnak – közölték.

Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az M1-nek azt nyilatkozta, a püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit – tette hozzá.

Megjegyzés: Egy korábbi cikkünkben egy tömegközlekedési szakoldal több forrásra hivatkozva azt állította, hogy a balesetben érintett, vétlen mozdonyvezető a kórházban meghalt – erről mi is beszámoltunk. Időközben kiderült, hogy ez az információ téves volt. Az érintettől és olvasóinktól elnézést kérünk!

(Címlapkép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook)

Valódi Hírek