Súlyos baleset történt szerda reggel a magyar vasúton (+fotó)

Több sérült is van.

Baleset történt szerda hajnalban a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon – közölte a MÁVINFORM reggel a közösségi oldalán.

Mint írták, egy tehervonat eddig tisztázatlan okok miatt nem vette figyelembe Sáp állomáson a számára behaladást tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és

nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en –könnyebb– sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátják.

A MÁV közleménye szerint a hatóság vizsgálja a baleset körülményeit. Tájékoztattak, hogy Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon, így az utazók hosszabb eljutási idővel számolhatnak.

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu–Debrecen, Berettyóújfalu–Kaba és Berettyóújfalu–Püspökladány között közlekedő Volánbusz járatokon – fűzték hozzá.

A Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) csak Biharkeresztesig közlekedett, az utasokat egy másik vonattal, majd busszal szállították Püspökladányig, ahol ismét vasút szerelvényre szállhattak és folytathatták az utat a Keletibe – derült ki a közleményből.

Hangsúlyozták, hogy a műszaki mentés bizonytalan ideig tart a nap folyamán,

vonatpótló buszokra és forgalmi változásokra kell számítaniuk az utazóknak.

(MÁVINFORM/Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek