Most derült ki: Átverés volt az egész, az Orbán-kormány sunyiban átejtette az embereket

Lemondásra szólították fel Lantos Csabát.

Megírtuk múlt hét pénteken, hogy egy Magyar Közlönyben megjelent friss kormányrendelet értelmében, Orbán Viktorék arról határoztak, hogy innentől kezdve már nem büntetik meg a szabálysértést elkövető akkumulátoripari üzemeket, – amelyre egyébként számos példa volt a közelmúltban –, hanem helyette inkább szerződést fognak kötni velük.

Jávor Benedek akkor jelezte: a kormány ezzel is a jogot alakítja át a saját érdekei szerint, amely „trükk” nem idegen a Fidesztől. A módosítás – hangsúlyozta – első ránézésre technikai jellegű változásnak tűnhet, de „nagyon kilóg a lóláb„. A Párbeszéd politikusa felszólította a kormányt, vonják vissza a botrányos rendeletet, valamint jelezte: az Európai Bizottsághoz fognak fordulni az ügyben.

Az ügyből óriási botrány lett, az LMP szintén jelezte, Alkotmánybírósághoz fordulnak a környezetvédelmi kiskaput biztosító kormányrendelet miatt. Felhívták rá a figyelmet, hogy a kormány az úgynevezett „háborús veszélyhelyzetre” hivatkozva határozott arról, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett „környezetvédelmi hatósági szerződést” köthet az adott céggel.

A tiltakozások hatására azonnal visszavonulót fújt a kormány – legalábbis úgy tűnt. A Lantos Csaba vezette Energiaügyi Minisztérium közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

„A kormány szándékai szerint ez a szabály csak működő kohászati üzemekre alkalmazható.

Akkumulátorgyárakra nem.

Az ezzel kapcsolatos pontosítás a következő héten a Magyar Közlönyben megjelenik”

– közölte a tárca.

A kormány rendeletéről most Jávor Benedek új információkat osztott meg. A politikus Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor kormánya „most is, mint mindig, mindenben,

hazudott”.

Jávor Benedek közölte: a csütörtökön megjelent kiegészítő rendeletben egy szó nem esik a hatály leszűkítéséről, vagyis – mint írta – minden marad a régiben, és természetesen az akkumulátorgyárakat is mentesítik a büntetések alól. Hangsúlyozta: Lantos Csaba „nyílt hazugságot közölt a sajtóval, elvesztette szavahihetőségét és egy közjogi pozícióhoz elengedhetetlen minimális közbizalmat, ezért

haladéktalanul távoznia kell”.

Forrás: Magyar Közlöny

Jávor Benedek bejegyzését alább közöljük:

„‼️Hazudtak, mint mindig, mindenben ‼️

⚠️A büntetlen környezetszennyezésről szóló kormányrendelet kiegészítését, amelyben a kohászai üzemekre szűkítik a rendeletet, erre a hétre ígérte Lantos Csaba miniszter.

Ma megjelent a kiegészítő rendelet, és szó sincs benne a hatály leszűkítéséről!

😡Marad minden a régiben, és természetesen az akkumulátorgyárakat is mentesítik a büntetések alól! Mégiscsak Lex Akkugyárról van szó, ahogy azt elsőre is írtam, és ahogy arra az iparági szereplők is számítottak.

❌Lantos Csaba, aki nyílt hazugságot közölt a sajtóval és a nyilvánossággal, elvesztette szavahihetőségét és egy közjogi pozícióhoz elengedhetetlen minimális közbizalmat, ezért

haladéktalanul távoznia kell ‼️”

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/25/totalis-hatraarc-azonnal-visszatancolt-az-orban-kormany-miutan-oriasi-botrany-tort-ki-legujabb-rendeletuk-miatt

Valódi Hírek