FRISS: Elhagyja az országot a világklasszis magyar sportoló, mert az oroszok ellepték az egész sportágat

Többek közt Kósa Lajos mesterkedésének is köszönhetően.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szeptember végi junior grand prix-versenyén magyar színekben a következő versenyzők indulnak: nőknél a moszkvai Dzsumanyijazova Polina, a férfiaknál a szibériai származású Vlaszenko Alekszandr, a jégtáncosoknál a szintén az orosz fővárosból elszármazott Shapiro Mark és Benkiewicz Maya. A csapatot szövetségi kapitányként az orosz-örmény Ipakjan Jeranjak kíséri, Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) műkorcsolya ágazati sportigazgatója pedig Vardanjan Gurgen, a honosítások atyamestere.

Az „oroszosítás” kulcsszereplői: Vardanjan Gurgen sportigazgató, Kósa Lajos szövetségi elnök, valamint az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, akiből pont Gurgen és volt neje nevelt világklasszist.

A sok honosítás azért is meglepő, mert a 14 éves Papp Vivien személyében világklasszis-gyanús versenyzőnk is van a magyar női juniorkeretben. Papp nem is magyar színekben folytatja a versenyzést, a VálaszOnline kereste meg szüleit, akik szerint már

három helyről is kapott ajánlatot.

Sebestyén Júlia egyesületétől még egy magyart sikerült elkergetni az oroszosítással, Berei Mózes József két éve jött haza Ausztriából, hazajövetelét még Kósa Lajos is ünnepelte. Azóta mellé is beraktak egy orosz testvérpárt, akiket sokkal jobban favorizáltak.

„Ez a felirat, hogy HUN, nekem a hazám, a szívem, az orosznak csak betűk, és te őt választottad helyettem”

— állítólag ezzel indokolta Berei a klubváltást edzőjének.

(via valaszonline.hu)

Valódi Hírek