Belharcok a Fideszben: Kósa Lajos váratlanul nekirontott Pintér Sándornak a Parlamentben

Nem szeretne az újságok címlapjára kerülni.

Kósa Lajos csütörtök délután a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságában olyat tett, amire régen nem volt példa – írta meg a 444.hu.

Visszadobott egy salátatörvénybe rejtett belügyminisztériumi módosítót.

Azaz: nem szavazta meg gondolkodás nélkül az indítványt.

Pintér Sándor újabb felhatalmazást kapott volna

A jogszabály egyik pontja arra irányult, hogy Pintér Sándor rendelettel újabb, kötelező képzést írhasson elő a pedagógusok számára. Arról semmilyen információt sem kaptak a bizottság tagjai, hogy ez milyen képzés lenne, és milyen következményekkel járna, ha valaki nem végezné el.

A Belügyminisztérium mindössze annyit közölt, hogy mulasztás esetén nem lehetne kirúgni a pedagógusokat. Azt azonban már nem tudták megmondani, hogy mi lenne a pontos szankció.

A problémára Harangozó Tamás, az MSZP-frakció tagja hívta fel a figyelmet. Arra valószínűleg

ő sem számított, hogy a bizottság fideszes elnöke, Kósa Lajos egyetért majd vele.

A többiek is csatlakoztak

Kósa elmondta, hogy nem érti, miért a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elé került a javaslat, hiszen a pedagógusokat érinti. Ahogy azt sem tudja, hogy tulajdonképpen miről szól, ő csak szerdán délután fél 5-kor találkozott vele. Majd arról beszélt, hogy a döntésért

a bizottság tagjait kérik majd számon a választók, ők lesznek az újságok címlapjain.

„Rajtunk csattan majd az ostor, nem a BM főosztályvezetőin. Az átlagos választópolgár még azt sem tudja, kik az államtitkárok”

– tette hozzá.

A javaslatot végül egyhangú szavazással vették le a napirendről. Kósa, Harangozó Tamás és Novák Előd mellett a többi fideszes is megszavazta.

Valódi Hírek