Nagy baj van? Orbán magányosan és zavartan kóborol Budapest utcáin (+videó)

Nincs minden rendben a miniszterelnökkel.

Beszámoltunk róla, hogy a miniszterelnök a héten berúgta a választások előtti titkos országjárós kampányát. Orbán Viktor a hétvége során is teljesen titokban, kissé zavartan bóklászott Budapest utcáin.

A miniszterelnök szombaton a főváros V. kerületében tűnt fel, ahol előbb a Cukor utcai Fidesz-irodában tárgyalt a kormány és a Fidesz fővárosi frakciójának együttműködéséről. Itt a felek arról diskuráltak, hogy ami most történik szerintük Budapesten, „az tarthatatlan, és változás kell”.

Később Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölttel és a Belváros jelenlegi polgármesterével, Szentgyörgyvölgyi Péterrel ültek be iszogatni az Ibolya presszóba. Orbán megosztotta: legutóbb cirka negyven éve járt itt.

Majd Orbán a XII. kerületben is felbukkant, ahol a körzetet 2006 óta vezető fideszes Pokorni Zoltán éppen lelécelni tervez. A kormányzó párt helyette az alpolgármesterét, Fonti Krisztinát indítja, akinek Orbán azt mondta: a kormány segíteni fogja az ő „fejlesztési elképzeléseit”. Majd a kormányfő parancsba adta Pokorniéknak, hogy sorolják fel, hogy:

„hány dolgot újítottunk fel, Zoltán?!”.

Ezen kampányeseményekről a sajtó csak utólag értesült, mégpedig a miniszterelnök Facebook-oldalán keresztül. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke egy rövid közleményt adott ki Orbán kampányáról, ugyanakkor a lap kérdésére nem közölte a program részleteit.

Emlékeztettek: Orbán felbukkant már a héten a nemesgörzsönyi magtárban és Győrben is. Szentkirályi Alexandrának pedig azt mondta a Battyhány téren, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek – mint fogalmazott – „bukovári van” (?).

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Orbán kampányáról a kormányinfón azt mondta: a miniszterelnök Facebook-oldalán lehet látni a beszámolókat a kampányeseményekről, amelyeket – állította – amúgy sem titkol el Orbán, hiszen szóba elegyedett az utcán sétáló emberekkel is.

(Orbán Viktor/Facebook)

Kapcsolódó:

Orbán folytatja a rejtőzködést: Magtár után egy elhagyott villamosmegállóban „kampányolt” (+fotók)

Mi a fene folyik itt? Fotó került ki a bujkáló Orbánról

Valódi Hírek