Donáth Anna: Olyan dolgok jönnek most, amit senki sem tud egyedül elviselni

A Momentum elnöke szerint most lopják el a jövőnket.

„A csönd, ami az ujjongás előtt volt, többet mond minden szónál.”

– kezdte Donáth Anna a beszédét az ellenzék közös eredményváróján.

Elmondta, hogy egész este az emberek között volt, és osztozik a dühükben és kétségbeesésükben.

„Én rohadt mérges vagyok, és tudom, hogy ti is. És egy csomó olyan dolgot szeretnék most mondani, ami nyomdafestéket nem tűr, de hallom, hogy ti mondjátok.

Én azt gondolom, a ma este ezek után már nem arról szól, hogy most megmondjuk itt a tutit, hanem hogy engedjétek ki ezt a dühöt, engedjétek ki azt, amit éreztek, hiszen ezek az érzések rohadt fontosak. Rohadt fontosak, mert ebből lehet táplálkozni”

Donáth szerint ők túlságosan fiatalok ahhoz, hogy kilopják a jövőjüket. Úgy gondolja, most sokkal nagyobb a felelősségük, mint egy nappal, egy hónappal korábban, ezért most nem szabad senkinek sem feladnia.

„Az biztos, hogy holnap hideg fejjel újra át fogjuk gondolni, én át fogom és újra neki fogok ennek indulni. Én arra kérlek titeket, hogy gyertek velünk. Csináljuk meg közösen, mert olyan dolgok jönnek most, amit senki nem fog tudni se egyedül, se közösségileg elviselni. Bármit is hazudnak, elviselhetetlen időszakok jönnek. És nekünk ez a jövőnk.

Hagyjuk, hogy tovább kilopják a jövőnket, vagy tovább küzdünk azért, hogy mentsük, ami még menthető belőle? Mert előbb-utóbb minden rendszer összeomlik, és csak rajtatok múlik, hogy tovább hagyjuk-e ezt.”

Valódi Hírek