Áll a bál: Donáth Anna keményen nekiugrott Magyar Péternek

Magyar már a Momentum szavazótáborát harapdálja.

Miután több közvéleménykutatás is kimutatta, hogy az ellenzéki oldal új jobboldali sztárja, Magyar Péter a legnagyobb veszélyt a Momentum és a Kutyapárt szavazótáborára jelenti, Donáth Anna aktivizálta magát, hogy megpróbálja megállítani a momentumos szavazók további átáramlását Magyar irányába.

Donáth csütörtökön egy videót tett közzé az oldalán, melyben korábban nem látott keménységgel ment neki az új Messiásnak, egyebek mellett azzal vádolva Magyar Pétert, hogy

„a színrelépésével olyan magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban, amik mellett egy szabadságszerető, liberális embernek nem szabad szó nélkül elmennie”.

Donáth szerint Magyar Péter az

„aki nincs velem, az ellenem van”

logikáját képviseli, és a „senkinek nem lehet igaza, csak nekem” típusú mentalitással csak falhoz csapni lehet újra és újra ezt az országot.

„Én egy olyan országot szeretnék, ahol az oknyomozó újságíró nyugodtan megírhatja a cikkét, és nem kell attól tartania, hogy lepropagandistázzák, vagy azonnal szétszedik”

– utalt a HVG-s Dezső András esetére, akire Magyar Péter ráküldte a trolljait.

Donáth azt is mondta: egy olyan országban szeretne élni, ahol egy közéleti youtuber elkészítheti videóját, nem kell attól tartania, hogy amiatt bárki megfenyegeti.

Ezzel vélhetően Pottyondy Edinára utalt, aki a napokban azt írta: nincs lelkiereje megcsinálni eheti videóját, mert megrémíti „az az elfogult őrület, ahogy Magyar Péterhez viszonyul az ellenzéki világ egy része”.

Az esetről mi is beszámoltunk >>ITT<<.

NYF-kommentár: Aki az elmúlt hetekben követte a fanatikus Magyar Péter-rajongók viselkedését a Facebookon, az könnyen igazat adhat Donáth Annának. Aprócska probléma, hogy néhány hónapja még maga Donáth is a viszályt és a gyűlölködést szította az ellenzéki oldalon, amikor támadást indított a legnagyobb szövetséges ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció ellen. Az eset miatt akkor kilépett a Momentumból a párt utolsó vidéki polgármestere, Nyirati Klára, és rosszallását fejezte ki Soproni Tamás és Fekete-Győr András is.

.

Kapcsolódó cikkünk:

Pottyondy Edina: Megrémít az az elfogult őrület, ahogy Magyar Péterhez viszonyul az ellenzéki világ egy része

.

Valódi Hírek