BRÉKING: Az orosz agresszió miatt Vadaiék kezdeményezik az Országgyűlés azonnali összehívását (+videó)

Egyre több jel van, hogy Putyin nem fog megállni Ukrajnánál.

„Míg az elmúlt 24 órában katonai fellépésről beszélt a kormányzati sajtó, ma már szórványosan, de egyre több fideszes politikus hajlandó elismerni, hogy orosz agresszióról van szó.”

– közölte pénteki sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes, a DK alelnöke, amelyben beszámolt a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság péntek reggeli zárt üléséről.

A DK az ellenzéki pártokkal közösen

kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli összehívását

mert minden képviselőnek, és minden magyar állampolgárnak is joga van tudni a kormány lépéseiről, és a harcok következményéről Magyarországra nézve.

A DK politikusa elmondta: Orbán Viktor a kialakult helyzetet is az ellenzékkel szembeni hazugságkampányára használta fel. Ma reggelre a kormányzat a koronavírus-járványról informálódni vágyó emberek címlistájára küldött levelet, amelyben folyamatos valótlanságokat állít.

Orbán egy háború közepén a választások tisztességét sértő, hazug és etikátlan kampányfogásokkal van elfoglalva, amivel a DK szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak is foglalkoznia kellene.

Vadai elmondta: felháborítónak tartják, hogy Orbán választási hazugságokkal trükközik, ahelyett, hogy a magyar emberek biztonságát érintő kérdésekre válaszolna.

A DK-s politikus szerint Orbánnak a parlamentben kell beszámolnia arról,

  • hogyan fogja a magyar emberek biztonságát garantálni,
  • milyen lépéseket tervez a háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére,
  • miért nem függeszti fel a Paks2 beruházás és az orosz vakcinagyár építését.

„Ezekre a kérdésekre egy felelős miniszterelnöknek a parlament előtt kell felelnie!” – jelentette ki a DK alelnöke.

Az amerikai külügyminiszter, Anthony Blinken szerint nem kizárt, hogy Oroszország nem fog megállni Ukrajnánál. Erről is kérdezték Vadai Ágnest, azonban a politikus nem válaszolhatott erre a kérdésre, mert az ülésen elhangzottakat

indoklás nélkül 2051-ig titkosították.

Ugyanígy arra sem válaszolhat, hogy hány menekült befogadását vállalja a magyar kormány.

Mindenesetre ez is indokolja, hogy a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban kérvényezték a bizottság heti rendszerességgel való összehívását, mert a helyzet folyamatos újraértékelésre szorul.

Azt Vadai is megerősítette, hogy

a NATO katonákat nem küld

Ukrajnába, jelenleg a keleti szárny megerősítése a cél.

A DK alelnöke két kérdést tett fel a bizottságban. Az egyik arról szólt, hogy a kormánynak vannak-e tervei kimenekíteni az Ukrajnában rekedt magyarokat. Választ nem kapott, csak annyit, hogy vannak tervek.

Arra sem válaszoltak neki érdemben, hogy a Kormányzati Tájékoztató Központ miért küldözget a koronavírus-oltásra regisztráltak email-címeire kormányzati propagandát a háborúról.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek