Ez a legalja: Ocsmány és hazug propagandaszöveget küldtek az ukrán válságról azoknak, akik regisztráltak az oltásra

Orbánék kimaxolják a propagandát.

Hazug propagandaszöveget kaptak a covid-oltás regisztrációnál megadott e-mail címükre a magyarok — hívta fel a figyelmet a 444.

A levél szövege a következő:

„Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni.

Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és

nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot,

hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.”

Ahogy arra a lap is felhívja a figyelmet, valójában Márki-Zay Péter csupán annyit mondott, hogy amennyiben a NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak a szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának, ahogy az afganisztáni háborúban is tette.

A kormánymédiát néhány napja lepték el azok a cikkek, amelyekben az ellenzéket azzal gyanúsítják, hogy háborúba vinnék Magyarországot.

Valódi Hírek