Elővették az ügynökkártyát, a Pfizer sem kell — Most megkapta Káslertől a legrangosabb orvosi díjat Karikó Katalin

Egy magyar, akit a hazája mindig szeretett és támogatott.

Nagy örömmel adtam át Karikó Katalinnak, munkája és életműve elismeréseként a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat.

– írta kedd délelőtt Facebook-oldalán Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere.

Elmondása alapján Semmelweis és az mRNS-technológiájú vakcinák kifejlesztésében kulcsszerepet játszó világhírű magyar tudós munkássága között fontos párhuzam van, hiszen

mindketten hittek feltevésükben és a rengeteg nehézség ellenére rendületlenül gyakorolták hivatásukat a betegek és az egész emberiség javára. Végül pedig az idő és a tények őket igazolták.

Káslert mélyen meghatotta a gondolat, hogy mindketten Szegen kezdhették el pályafutásukat, akkor még nem is sejtve, hogy évtizedekkel később ilyen jeles alkalomból láthatják viszont egymást.

Szívből gratulálok és bízom benne, hogy a számtalan hazai és nemzetközi elismerés mellett a Nobel-díj-bizottság is meghozza majd a tudományos eredményhez méltó döntést!

— tette hozzá befejezésül.

Pont a napokban történt, hogy a Mi Hazánkhoz és személyesen Novák Elődhöz köthető portál,

a Kurucinfó ügynökvádakkal illette Karikó Katalint.

Karikó utóbb elismerte, hogy 1978-ban, amikor tudományos segédmunkatársként kezdett dolgozni, aláírta a beszervezésre vonatkozó dokumentumot.

“Felkerestek, megtaláltak, kényszerválasztás elé állítottak. Édesapámnak az 1956-os forradalomban történt részvételére, >>bűnös<< múltjára hivatkozva, engem a szakmai munkám ellehetetlenítésével fenyegettek meg”

– mondta a kutató, hozzátéve, az ezt követő években semmilyen írásos jelentést nem adott és senkinek nem ártott.

„Tudományos tevékenységem, kutatásaim folytatása érdekében távozni kényszerültem.”

Múlt héten pedig a kormány úgy döntött, hogy egyedüliként az EU-ban

nem kíván részt venni az újabb Pfizer-rendelési keretszerződésben.

Valódi Hírek