Döbbenetes a volt miniszter nyilatkozata: Kásler Miklós megalázóan beszélt az orvosokról (+videó)

Tusványoson adott elő Kásler Miklós, akit az egészségügyről kérdeztek.

Kásler Miklóst, az emberi erőforrások volt miniszterét Tusványoson az egészségügyről kérdezték, a válaszra azonban senki nem számított – számolt be róla csütörtökön az RTL Híradó.

Kásler Miklósnak egy jó szava sem volt a kollégáiról

Az egykori tárcavezetőtől nem futotta jó szóra az extrém körülmények között dolgozó orvosok és a kórtermekben a melegtől szenvedő betegek felé.

Kásler Miklós többek között az MSZP-sből KDNP-ssé átvedlő Szili Katalinnal adott elő a romániai Tusnádfürdőn. A fesztiválon arról kérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori vezetőjét, hogyan lehetséges, hogy

35 fokban klíma nélküli kórtermekben transzplantálnak gyerekeket.

Kásler vonakodva válaszolt a kérdésre, hangsúlyozta, hogy már két éve nem ő felelős az egészségügyért. A volt miniszter szerint

életmentő beavatkozások esetében nem jelenthet kifogást, hogy meleg van a műtőkben.

„30 évvel ezelőtt én ötvenfokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet”

– nyilatkozta.

32 fokban főnek a beteg gyerekek a Szent László Kórházban, mert elromlott a klíma

Beszámoltunk arról, hogy meghibásodott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, a steril szobákban. Az esetre egy szülő hívta fel a figyelmet, akinek kislányát a kórházban kezelték. Elmondása szerint a 2×2 méteres boxokban 32 Celsius-fokban „főnek a beteg gyerekek”.

A kórház állítása szerint a klíma csak szerdán romlott el, amelynek javításával gyorsan végeztek. Mint ismert, hasonló problémákkkal küzdenek számos más kórházban is, sok intézményben pedig egyáltalán nincs is légkondicionálás. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) kiemelte, a hőhullámok miatt valamennyi kórházi osztályt és kórtermet klimatizálni kellene (!).

Klímára gyűjt adományokat a Bethesda Gyermekkórház

Megírtuk, hogy a Bethesda Gyermekkórház nem bírta tovább: a közösségi médiában kért segítséget, hogy műteni tudják a gyerekeket. Az intézményben ugyanis elromlott a műtőben használt speciális klímaberendezés, így a forróságban nem tudják ellátni a beteg gyermekeket.

Valódi Hírek