Hatalmas égés a bukás után: Kásler Miklósnak papírja van róla, hogy hazudott

Kásler Miklós Kunetz Zsombor véleményén húzta fel magát olyannyira, hogy bírósághoz fordult.

Az Alkotmánybíróság visszautasította Kásler Miklós egykori miniszter panaszát, aki nagyon a szívére vette, hogy egy szakértő megkérdőjelezte a szavahihetőségét. A történteket a hvg.hu részletezte csütörtökön.

Emlékezetes, hogy a 2018 és 2022 között emberi erőforrások minisztereként tevékenykedő Kásler pár éve ezt mondta a televízióban:

„az egyik utolsó hír az volt, hogy Németországban a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását felfüggesztették. Ilyen Magyarországon egyetlen pillanatig sem fordult elő.”

Kunetz Zsombor orvos – aki rendre felszólal a hanyatló magyar egészségügy kapcsán – a közösségi oldalán reagált az immár volt tárcavezető nyilatkozatára.

Idéztük Kunetz Zsombor Kásler Miklós mondandójáról alkotott véleményét

„Amikor kiderül az EMMI vezetőjéről, hogy nyilvánvalóan hazudik, akkor vajon elkövet-e bűncselekményt, vagy etikai vétséget?

Kásler Miklós EMMI miniszter nemrég azt állította, hogy

»Németországban a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását felfüggesztették. Ilyen Magyarországon egyetlen pillanatig sem fordult elő«

Ezt néhány poszttal lejjebb már cáfoltam, de most az Orvosi Kamara Etikai Kollégiumának az elnöke is utánajárt ennek az állításnak, és egyenesen megkérdezte a a németországi onkológiai társaságot arról, hogy valóban felfüggesztették-e a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását?

Nos ,a válasz önmagáért beszél:

„𝐍𝐞𝐦 𝐭𝐮𝐝𝐣𝐮𝐤 𝐦𝐞𝐠𝐞𝐫ő𝐬í𝐭𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐳𝐭 𝐚𝐳 á𝐥𝐥í𝐭á𝐬𝐭, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐍é𝐦𝐞𝐭𝐨𝐫𝐬𝐳á𝐠𝐛𝐚𝐧 𝐟𝐞𝐥𝐟ü𝐠𝐠𝐞𝐬𝐳𝐭𝐞𝐭𝐭é𝐤 𝐚 𝐫á𝐤𝐛𝐞𝐭𝐞𝐠𝐞𝐤 𝐝𝐢𝐚𝐠𝐧𝐨𝐬𝐳𝐭𝐢𝐤𝐚𝐢 é𝐬 𝐭𝐞𝐫á𝐩𝐢á𝐬 𝐞𝐥𝐥á𝐭á𝐬á𝐭.”

Ezek után egyértelműen kiderült, hogy

Kásler Miklós hazudott,

nem szavahihető, így minden eddigi állítása is megkérőjelezhető, méltatlan közéleti funkció betöltésére és szerintem az orvosi hivatás művelésére is. „

Mint mondanak a bírák?

Kásler felháborodott a szakember véleményén, beperelte őt szavai miatt, mert szerinte azok megsértették az emberi méltóságát. Az ügy a Kúria asztaláig jutott, ám az exminiszter nem könyvelhetett el sikert, ugyanis a bírák a kijelentést véleményként értékelték, amelynek mellesleg volt ténybeli alapja. Megjegyezték, hogy Káslernek közszereplőként el kell tűrnie a szakértő véleményét.

Az egykori tárcavezető ezt követően az Alkotmánybírósághoz fordult, ám a bírák úgy határoztak, hogy a Kúria helyesen járt el az ügy kapcsán, azaz hogy „az állami vezető közszereplő szavahihetőségének a megkérdőjelezése nem jelenti az emberi méltóság érinthetetlen magjának a megsértését„.

Az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül visszautasította Kásler panaszát.

Kapcsolódó:

Nem hagyták az út szélén Kásler Miklóst — Kiderült, mennyit fizetnek a bukott miniszternek Orbánék

Valódi Hírek