Nem kerültek adásba a belga TV-ben a Szájer elfogásáról készült felvételek

Csak az orgián készült felvételek mentek le csütörtök este a VTM belga tévében.

Csütörtök este adták le a belga VTM tévében azt a rendőrös dokumentumműsort, amelynek az ötperces előzetese szerda délelőtt jelent meg, és amelyben látható volt a brüsszeli drogos orgiáról éppen az ereszcsatornán át menekülő Szájer József elfogása és kikérdezése is.

A végső műsorba azonban ez a rész már egyáltalán nem került bele, noha a csatorna honlapján a műsornál a nyitókép még mindig ez a jelenet

– derült ki a Telex cikkéből.

A csatorna munkatársai hónapokig járták a brüsszeli utcákat a rendőrökkel, és filmezték a munkájukat, így lehettek ott akkor is, amikor Szájert a falhoz állítva kikérdezték a rendőrök.

A Szájer elfogásáról készült felvétel és cikk viszont már szerda estére eltűnt a belga tévé oldaláról, illetve az összes olyan oldalról, ahol azt közzétették vagy beágyazták. Az Euronews információi szerint a belga televíziótól a brüsszeli ügyészség kérte, hogy távolítsák el a videót a személyes adatok védelmében.

A brüsszeli ügyészség ugyanis azt kifogásolta, hogy a flamand narrációban elhangzott Szájer neve, amivel sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai.

A videót, amelyben a volt EP-képviselő arca kitakarva szerepelt, az Euronews szerint nem kifogásolta az ügyészség, így azt új narrációval közzétehette volna a VTM.

A Telex szerint azonban ez a többperces már nem volt benne a csütörtök este leadott műsorban, mindössze az a rész ment le, amikor a stáb a házibuli színhelyéül szolgáló lakásban forgatott.

A videó megjelenése után, szerda este az eset óta először Szájer József először szólalt meg a blogján megjelent közleményben. A volt képviselő ebben többek között azt írta, a hatóság 250 eurós büntetést szabott ki rá a karanténszabályok megszegése miatt, ezzel az ügy lezárult.

„Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom” – írta Szájer.

(Telex.hu nyomán)

Valódi Hírek