Megvan, kinek az utasítására távolította el a belga lap a Szájer elfogásáról készült videót

A belga ügyészség kérhette a személyes adatok védelmében.

Beszámoltunk róla, hogy szerdán a belga VTM televízió tette közzé annak a videónak az előzetesét, amely akkor készültek, amikor a rendőrség elfogta a brüsszeli orgiáról az ereszcsatornán át menekülő Szájer Józsefet.

A Szájer elfogásáról készült felvétel és cikk azonban estére eltűnt a belga VTM oldaláról, illetve az összes olyan oldalról, ahol azt közzétették vagy beágyazták. Az Euronews információi szerint

a belga televíziótól a brüsszeli ügyészség kérte, hogy távolítsák el a videót a személyes adatok védelmében.

Azt viszont egyelőre nem tudni, Szájer József kérte-e az intézkedést, ám az ugyancsak szerdán este a blogján megjelent közleményében a magánszférája védelmének tiszteletben tartásáról is írt.

Az Euronews információi szerint ugyanis a brüsszeli ügyészség azt kifogásolta, hogy a flamand narrációban elhangzott Szájer neve, amivel sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai. A televízió ugyanakkor egy új narrációval adásba teszi majd a videót és az interneten is elérhető lesz újra a felvétel – írja a portál.

A flamand VTM televízió stábja az ominózus november 27-i estén éppen a Brüsszelben razziázó rendőröket kísérte, amikor sikerült lencsevégre kapniuk a melegbárból menekülő fideszes EP-képviselő elfogását. Szájer József az eset miatt néhány nappal később lemondott az európai parlamenti mandátumáról, majd a Fideszből is kilépett.

Azt ugyanakkor tagadta, hogy drogot használt volna a bulin, amely állítása szerint nem orgia, hanem házibuli volt.

A szerda este, az esettel kapcsolatos első megszólalásában arról írt, hogy a gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyét a belga hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt pedig 250 eurós büntetést szabott ki rá.

(Euronews nyomán)

Valódi Hírek