A PDSZ szerint életveszélyes lenne újranyitni az iskolákat, akár sztrájkolni is hajlandóak

Nincs ez még átgondolva.

Életveszélyes lépésnek tartja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy áprilisban kinyitnák újra az iskolákat — írta meg csütörtökön az ATV.

Maruzsa Zoltán államtitkár arról beszélt szerdán, hogy egy darabig még biztosan marad a digitális munkarend, de az érettségit már szokványosra tervezik.

Gulyás Gergely viszont a csütörtöki Kormányinfón azt mondta:

legkorábban április 12-én vagy 19-én nyithatnak az oktatási intézmények.

Az ATV Híradójának nyilatkozott Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője, aki közölte, hogy életveszélyesnek tartják az iskolanyitás ötletét, többek közt azért is, mert a gyerekek viszont még jó sokáig nem lesznek beoltva.

Gulyás a Kormányinfón azt is közölte:

“Azt szeretnénk, hogy minden tanárt, óvónőt és bölcsődei dolgozót a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben tudnánk beoltani. Erre még azt megelőzően sor fog kerülni, hogy az iskolákat újranyitnánk”

Azt mi is megírtuk, hogy ha valakit ma, március 25-én oltanak be a COVID-vakcina első dózisával, majd 28 nappal később, április 22-én megkapja a második oltását is, a teljes védettség csak május közepére-végére alakulna ki, tehát Orbánék

úgy akarják április közepén újranyitni az iskolákat, hogy a tanárok csak májusban lesznek védettek a vírus ellen.

A PDSZ ügyvivője arról is beszélt a Híradónak, hogy készítettek egy felmérést a kollégák között, amelyen eddig több mint ötezren vettek részt.

Ebből az derül ki, hogy a pedagógusok 24%-a már átesett a koronavírus-fertőzésen,

közülük 87% még nem kapott oltást.

Azt is megkérdezték kollégáiktól, hogy visszamennének-e dolgozni, erre nagyon sokan azt mondták, hogy

semmiképpen sem,

és a válaszadók közül 30% mondta azt, hogy akár sztrájkba is lépne annak érdekében, hogy ilyen járványügyi adatok mellett ne kellejen jelenléti oktatásban részt venni.

 

Valódi Hírek