Nem kellettek az államnak Szombathely oltópontjai, most hirtelen ők létesítenek egyet

Korábban arra hivatkoztak, hogy nem új oltópont kell, hanem vakcina.

Beszámoltunk arról, hogy Szombathelyen nem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője akkor a Hír TV-ben azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve.

Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő – közölte.

A kormányzati kommunikáció különben is az, hogy nem plusz oltópontokra van szükség, hanem oltóanyagra, hiszen szerintük Brüsszel elrontotta a vakcinabeszerzést, emiatt nem érkezik elég vakcina.

Azóta természetesen kiderült, hogy ebből egyetlen szó sem igaz, ám a Fidesz-vezérkar továbbra is kitart amellett, hogy nem kellenek új oltópontok, a vakcinahiányban pedig Brüsszel a hibás.

Ahhoz képest, hogy a szombathelyi önkormányzat oltópont-létesítési javaslatait a fenti okokra hivatkozva elkaszálták, az ugytudjuk.hu szerdán arról számolt be, hogy Szombathelyen a volt tüdőszűrő épületében

éppen új oltópontot alakít ki a kormány.

A lap információi szerint az épület felújítása azért is zajlik ilyen szorgalmasan, mert az oltópontot a héten már meg akarják nyitni.

„Szombathely az országban elsőként létesített oltópontokat. Ezt a helyi háziorvosok javaslatára és kérésére tette meg az önkormányzat, és amíg korábban maga a kormányhivatal és annak vezetője is támogatta az ötletet, később úgy gáncsolta ezt el, hogy egyszerűen nem vette fel a telefont Nemény András szombathelyi polgármesternek.”

Tehát ha a szombathelyi önkormányzat javasol új oltópontokat, az a kormánynak nem kell, mert szerintük nincs erre szükség, ám úgy tűnik, mégis annyira súlyos a helyzet, hogy most ők maguk alakítanak ki új oltópontot éjszakákba nyúló felújítással.

Lényeg a következetesség.

 

Valódi Hírek