Szombathelyen kialakítottak 16 oltópontot, de a kormány nem engedi őket megnyitni, mert szerintük ez oltásellenes zavarkeltés

Agyrém a köbön.

Nemény András, Szombathely polgármestere közölte a napokban, hogy a szombathelyi önkormányzat 16 saját oltópontot alakít ki, a tömeges oltás felgyorsítása és a háziorvosok tevékenységének támogatása érdekében.

A járási tisztifőorvos azonban nem engedélyezte az oltópontok megnyitását, így pedig nem tudják időben értesíteni az érintett embereket, és borul az oltási terv, noha az oltási pontok kijelölését a háziorvosok kérték, és az önkormányzat Harangozó Bertalan kormánymegbízott levele alapján jelöltek ki a helyszíneket.

Dr. Czeglédy Csaba Facebook-oldalán foglalta össze az elmúlt két nap történéseit, ezt változtatás nélkül közöljük:

„Történt, hogy a szombathelyi — egyébként baloldali — városvezetés a háziorvosok kezdeményezésére, egészségügyi szakemberek bevonásával kialakított 16 új oltópontot a városban a tömeges oltás segítése érdekében. A háziorvosok és munkatársaik amellett hogy kapnak nagy területű ingatlanokat sok parkolóhellyel használatba, munkájukat — adminisztráció, szervezés — még 140 önkormányzati dolgozó is segíti.

Illetve segítené, csakhogy a megyei kormányhivatal nyilván politikai utasításra nem hajlandó engedélyezni a 16 új oltópont használatát, a kormánymegbízott két napja még csak a telefont sem veszi fel, hiába hívja a polgármester.

A városvezető kifakadt, amire így reagált a kormányhivatal, azaz egy kormányzati szerv:

“Szombathely polgármestere a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban.”

Beszállt a buliba a kormánypárti megyei napilap is.

“Valós segítségnyújtás helyett baloldali hangulatkeltés” című cikkel védte a kormányhivatalt és támadta a városvezetést.

A megyei napilap főszerkesztője még ezt a kérdést is megfogalmazta nyilvánosan:

“Kitől kapott arra felhatalmazást a polgármester, hogy oltópontokat alakítson ki?”

Értek mindent: a szombathelyiek érdekében 16 új oltópontot kialakító balodali városvezetés oltásellenes, és mindent csak a politikai marketing érdekében tesz.

Tehát a felső képen az oltáspárti, hős miniszterelnököt láthatjuk, aki minden egyes vakcináért személyesen megy a reptérre.

Az alsó képen viszont az oltásellenes szombathelyi polgármester és alpolgármester láthatóak, akik a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként, segítségnyújtás helyett hangulatkeltésből oltópontokat létesítettek a városban.”

A posztot itt találod:

Valódi Hírek