Orbán legnagyobb támasza az ostoba Botka

„Hét évvel a NER megszületése után az MSZP – most már “hivatalos” – miniszterelnökjelöltje még mindig nem érti a rendszer lényegét. (… a szocialisták) Orbán legnagyobb támaszai, akikre olyan szüksége van, mint egy falat kenyérre.

Botka azt mondta, az országot két részre lehet osztani, elégedettekre és elégedetlenekre. Az elégedettek azok, akik kaptak, az elégedetlenek pedig azok, akik nem kaptak. Mint mondta: “2018 az elégedettek és az elégedetlenek között dől el: aki elégedett, annak Orbán, aki elégedetlen annak Botka. Egyszerű a választás: Orbán vagy Botka”. Kevés ennél butább és ostobább szöveget hallottunk eddig, pedig szoros a verseny, nagy a konkurencia. (…)

Semmi nem fejezi ki jobban azt a mérhetetlen butaságot, amely ezt a pártot immár 27 éve nem képes elhagyni, s amelyben rendre felszínre tör az MSZMP-s utódpárti jelleg. Ez a brutális materializmus, ostoba államfelfogás, amely az adás és kapás képletére szűkíti a kormányzást, igazán egyedülállóvá teszi ezt az önmagát túlélt politikai alakulatot.

Ez a végtelen korlátoltság, amely az alulinformált és alulképzett magyar népben megerősíti a tudatlanságot mindenben, ami az ország működésével kapcsolatos, azt mondja, hogy az csak akarat kérdése, hogy adunk-e és mennyit adunk, a legfontosabb kérdés az, hogy kinek adunk. Orbán rossz, mert keveseknek ad, Botka jó, mert sokaknak és sokat ad. Elégedett az, aki kapott, elégedetlen az, aki nem kapott. A harc közöttük dől el, a tét a kapás. (…)

Aki egy diktatúrából csak annyit lát, hogy kik kapnak és kik nem, akinek semmit nem mond az emberi jog, az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, a jog, semmit nem számít a kultúra, a szellemi értékek, az emberi kapcsolatok, elvek, hanem a világot a kapásban és az adásban képes csak értelmezni, ami elégedetté vagy elégedetlenné tesz, az nemcsak hülye, akinek fogalma nincs egy ország kormányzásáról és egy nemzet vezetéséről, hanem még az országra leselkedő veszély is, amellett, hogy érzéketlen, műveletlen és faragatlan bunkó.

Nálam jobban nem lehet utálni az Orbán-rendszert, de az a jövőkép, amelyet Botka felvázol, még akkor is ijedelemmel tölt el, ha tudom, hogy szerencsére az életben nem lesz esélye se neki, se a szocializmusból kikeveredni képtelen pártjának arra, hogy valaha kormányozzon.

A Botka-kormánynak nincs programja arra, hogy miből osztogasson, a fantáziájuk addig tart, hogy elvesszük a gazdagoktól és odaadjuk a szegényeknek. Ez az ország tönkretételének a programja.”

Bartus László (Amerikai Népszava) A teljes írás elolvasható itt.

Valódi Hírek