Polgármestereket fenyeget az analfabéta fideszes nagyúr

Több mint 20 Nógrád megyei település polgármestere kapott nemrég levelet a balassagyarmati Fidesz-irodától. A feladó Percsina Norbert, megyei közgyűlési képviselő sarkos stílusban kéri számon rajtuk, miért nem fizettek eddig elő a kormánymédia agitprop kiadványaként működő Magyar Idők című izére – írja az Átlátszó.

Így:

„A lentebb olvasható, március 2-án kelt levelemre egy megadott március 7-i határidő ellenére SEM kaptam Öntől választ, ezért Tisztelettel ismét arra kérem,

Hogy Legyen szíves körülbelül 5 percet rááldozni AZ idejéből és 2017. március 13-án, hétfőn 00:00 -ig válaszban megírni szíveskedjen,

Hogy

– kinek a nevére rendelték meg a Magyar Idők című napilapot?

– fórumtémák Milyen használatát címre érkezik AZ újság?

– új előfizetés-e Vagy Már ezelőtt is tart?

Aki Nem rendelte meg, AZT Újra Arra kérjük, Hogy tegye meg és a megrendelés leadását követően a Fent felsorolt kérdésekre Adjon választ.”

Az írás tanúsága szerint funkcionális analfabéta Percsina a kínai termékismertetőket és a Rejtő-féle Török Szultán stílusát egyszerre idéző írásművéből mások mellett kapott például Diósjenő, Drégelypalánk, Felsőpetény, Nőtincs, Romhány első embere is.

Percsina amúgy a fideszes Balla Mihály országgyűlési képviselő

 „vidéki politikai munkatársaként” határozza meg magát.

Neve a Nógrád megyei uniós pénzek kétes hasznosulásával kapcsolatban is előkerült már, A hozzá kötődő szociális szövetkezetek szintén nyertek uniós forrást, diadalmas útját fantomberuházások, kihalt üzemcsarnokok szegélyezik.

Az ügyet először megszellőztető Átlátszó kérdésére Percsina azzal védekezett, hogy ő csak a polgármesterek kérést teljesítette az e-mailen, akik maguk jelentkeztek, hogy előfizessenek a Magyar Időkre. „Természetesen az előfizetés nem kötelező, (…) de

a nemleges válasz is válasz

– írta, hozzátéve, ő személyesen nem is érzi fontosnak az előfizetést, mert a lap online felületen is elérhető.

Az általa említett március 2-i levél egyébként egy tavaly októberi e-mailre utal vissza, és az áll benne, hogy „arra kértük Önt” hogy „az önkormányzat részére vagy magánemberként”, de járassa a napilapot.

Az Átlátszó megkérdezte az érintett polgármestereket az előfizetésről, de eddig sehonnan nem kapott választ.

Kép forrása: 24.hu

A Magyar Idők elődjét, a Napi Gazdaságot 2013-ban vette meg az Orbán-kormányhoz közeli Századvég Gazdaságkutató Zrt az Index tulajdonosának, Spéder Zoltánnak az egyik érdekeltségétől. A lapot ezután keresztelték át és csináltak belőle kormányzati szócsövet. Ma papírhulladék szintjén működik, feltétel nélkül a Fidesz propagandájának a szolgálatában. 2015-ben került ahhoz a Liszkay Gáborhoz, aki korábban a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, de a hírhedt G-napon szakított Simicska Lajossal. Ma Liszkay nyilvánvalóan politikai okokból bezárt Népszabadság kiadójának, a Mediaworksnek az elnök-vezérigazgatója is, immár Mészáros Lőrinc birodalmában.

Valódi Hírek