Botrány: A saját fiát rakta vezető pozícióba a fideszes polgármester

A fideszes Kovács Péter és Szatmáry Kristóf fia is bizottsági helyet kapott a XVI. kerületben.

Kovács Péter, a fővárosi XVI. kerület fideszes polgármestere a saját fiát is beültette a Pénzügyi és Gazdasági bizottságába. Erről Hollai Gábor momentumos önkormányzati képviselő számolt be pénteken a Facebook-oldalán.

Nem csak Kovács fia, hanem a térség volt fideszes országgyűlési képviselőjének, Szatmáry Kristóf gyermekének is jutott egy bizottsági hely az önkormányzatnál.

Hollai bejegyzését teljes egészében közöljük

„KOVÁCS & SZATMÁRY CSALÁDI BT. LETT A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT!

Avagy a nap, ami után a fideszes polgármester fiát, a fideszes országgyűlési képviselő fiát, valamint a fideszes laptulajdonos feleségét is az önkormányzat pénzéből fizetik.

A szerdai napon összeült az új képviselőtestület, hogy a következő közel 5 évre megválassza a kerületi ügyekkel foglalkozó különböző önkormányzati bizottságok tagjait. Kovács Péter polgármester volt a javaslattevő előterjesztő, ilyen minőségben javasolta saját fiát Kovács Mátyást a kerület Pénzügyi és Gazdasági bizottság tagjává.

Ugyanebbe a bizottságba javasolta még Szatmáry Lénárdot, Szatmáry Kristóf 2022-ben egyéniben vesztes Fideszes országgyűlési képviselő fiát is. A mostani önkormányzati választáson a Fidesz kerületi hatalomba tartásában kulcsszerepet játszó „függetlenként” induló Ferenci Zoltánt Kovács az Ügyrendi Bizottság élére javasolta, Ferenci feleségét, Ferenciné Szőke Katalint pedig a Köznevelési, Kulturális, Sport, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság tagjává javasolta a polgármester.

A testület 17 tagjából, beleértve az „ellenzéki” képviselőket is, egyedül én kérdeztem rá erre a dologra, és a végszavazásnál egyedül én nyomtam NEM-et arra, hogy családi vállalkozássá silányítsuk az önkormányzat munkáját.

A következő közel 5 évben, Kovács Mátyás, Szatmáry Lénárd és Ferenciné Szőke Katalin, egyenként

bruttó 117 000 forintra lesznek jogosultak tiszteletdíjként

a bizottsági munkájukért havonta, ez pontosan 6 318 000 Ft összegre jön ki a ciklus alatt a két fiúnak és a feleségnek, fejenként! A Momentumot a kérlelhetetlen ellenzéki munkám miatt a Fidesz azzal „büntette”, hogy nem vehetünk részt külsős bizottsági munkában egyedüli pártként az önkormányzatban.

Ám ahogyan Fekete-Győr András is mondta csütörtökön, miután elítélte őt a Fidesz bírósága, mert tüntetni mert a rendszer ellen, úgy én is büszke vagyok arra, hogy a XVI. kerületben a Momentum és én ekkora szálkák vagyunk a fideszes döbrögik szemében.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Hollai Gábor/Momentum)

Valódi Hírek