FRISS: A legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi

Magyar Péter súlyos bűncselekmény gyanúsítottja.

Hónapok óta nyomoznak Magyar Péter verekedős bulizásával kapcsolatban, ahol egy telefon is messzire repült. A magyar politika éppen aktuális üdvöskéjének most erre is reagálnia kell. Számos cselekedete magyarázatra szorul: sorra állnak elő Magyar korábbi párjai, akik hosszú idő után a nyilvánosságban is leleplezik, akik a Tisza-elnök nárcisztikus személyiségéről osztanak meg újabb részleteket.

Nagyon pörgött a buli az EP választás után

A legfőbb ügyész csütörtökön indítványt tett Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére az Európai Parlament elnökénél, Roberta Metsolánál. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként

lopás bűncselekménye miatt.

Beszámoltunk róla, hogy az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen balhézott Magyar Péter június végén az európai parlamenti választásokat követően.

Magyar több vendégbe is belekötött, fiatal lányokat zaklatott kéretlen ajánlatokkal. Az incidens után több nő férfipartnere is számonkérte Magyar Péter viselkedését, aki ezek után belekötött azokba is, akik az esetet megpróbálták a telefonjaikkal rögzíteni.

Magyar Péter az egyik férfit két alkalommal tenyérrel arcon ütötte, kicsavarta a kezéből a telefonját, ezt követően a biztonsági szolgálat emberei vezették ki Magyart a bárból. A politikus a sértett telefonját a Dunába dobta.

Nem ez az első alkalom, hogy a politikus képtelen volt kezelni az indulatait.

Már akkor lemondásra szólították fel és fel is jelentették

Már akkor lemondásra szólította fel az újdonsült EP-képviselőt többek között Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője is. Ő azt írta:

„Magyar eddigi közszerepléseit botrányok sorozata kíséri, s minden alkalommal hazudott. Az őt támogatók meggyőződése az, hogy egy Trump-szerű, gátlástalan, populista, s önmagán uralkodni képtelen, ellentmondást nem tűrő és agresszív emberre van szükség ahhoz, hogy Orbánt leváltsák. Minél súlyosabbak a botrányai, annál alkalmasabbnak tartják erre.

Ezért vele szemben a minimális erkölcsi követelményeket sem kérik számon, Magyarral együtt hazudnak, letagadják a valóságot, meghamisítják a tényeket és becsapják azokat, akiket fel kellene világosítaniuk és tájékoztatniuk kellene az objektív valóságról. Ezért nem vesznek tudomást a legsúlyosabb figyelmeztető jelekről sem”.

Ezután egy volt fideszes képviselő, Tényi István jelentette fel Magyar Pétert. Szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy

„a jó néhány italt elfogyasztó és egyre inkább kötekedő Magyar Péter viselkedése, főleg nőkkel kapcsolatos beszólásai és erőszakos felajánlkozása már a saját testőrei számára is kellemetlenné váltak, így megpróbálták a politikust kiterelni a felháborodott emberek közül, majd felvinni a szórakozóhely biztonságosabbnak vélt VIP-páholyába”

idézte a Blikk.

A Legfőbb Ügyészség közleménye Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele.

A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont

a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne.

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette

írta közleményében a Legfőbb Ügyészség.

„Ez a magatartás

a lopás törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.”

A 100 000 forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

„A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.”

A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség – zárták a közleményt.

Valódi Hírek