Orbán előterjesztésére Magyar Érdemrendet kapott Aleksandar Vučić szerb elnök

A szerb elnök is kapott kitüntetést a magyar államfőtől.

Sulyok Tamás köztársasági elnök állami kitüntetést adományozott többek között Aleksandar Vučićnak, a Szerb Köztársaság elnökének.

Az indoklás szerint Vučić kemény munkát végzett, hogy hazánk és szomszédja között jó kapcsolat alakuljon ki, a politikus emellett pedig elkötelezett a gazdasági, energetikai és biztonságpolitikai stratégiai együttműködések fejlesztése iránt. A Magyar Közlöny szerint mellesleg a miniszterelnök,

Orbán Viktor előterjesztésére kapta Vučić a Magyar Érdemrend kitüntetést

(a Magyar Érdemrend nagykeresztje a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal
kitüntetést). Emlékezetes, hogy 2022 szeptemberében Belgrádba utazott Orbán Viktor, ahol átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendjét.

Kapcsolódó: Kitüntették Orbánt Szerbiában (+fotók)

Aleksandar Vučićról

Legutóbb akkor írtunk a politikusról, amikor közölte, 2028-ban Szerbiában rendezik meg az Európai Liga döntőjét. Ennek kapcsán azt is megemlítette, hogy egy álma válna valóra, ha a jövőben Magyarországgal karöltve szállnának versenybe az olimpia megrendezéséért.

Egy interjújában nemrég úgy fogalmazott, reményeik szerint „magyar barátaik” 2025 végéig, vagy legkésőbb 2026 februárjáig, márciusáig végeznek a magyar oldalon a Budapest–Belgrád vasútvonal munkálataival.

Szerbia 2024 végére teljesíti az építkezés ráeső részét. A politikus nyilatkozata azért is érdekes, mert korábban azt közölte, valószínűleg 2026 nyarára készül el a beruházás magyar szakasza.

Kapcsolódó:

Fotókkal: Putyin embere kitüntette Orbán Viktort

Kitüntették az Orbán Viktorért misét tartó plébánost

Váratlan esemény: Semjén Zsolt orosz egyházi kitüntetést kapott Kirill pátriárka javaslatára (+fotó)

Valódi Hírek