A Fidesz-kormány letagadta, de kiderült: Újabb veszélyes vegyi üzemet húznak fel Magyarországon Orbánék

Teljesen tönkreteszik az országot Orbán Viktorék veszélyes gyárai.

Hiába tagadta le a Fidesz, kiderült: Heves épül az újabb veszélyes vegyi üzem

Heves fideszes polgármestere korábban többször is tagadta, hogy a városban telepedne le a BYN Chemical magyarországi leányvállalata, azonban „meglepő módon” kiderült, hogy ez semennyire sem felel meg a valóságnak. Az üggyel kapcsolatban Lőcsei Lajos (Momentum) közölte, hogy

alternatív népszavazást kezdeményeznek az újabb veszélyes üzem ügyében.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy Hevesen annak ellenére fog vegyi üzem épülni, hogy korábban a település fideszes polgármestere többször is hivatalosan letagadta az üzem érkezését.

Ez történt Sóskúton is

„Több platformon próbáltuk felhívni az emberek figyelmét a vegyi üzemmel kapcsolatban, miközben az önkormányzat mindent tagadott. Június 17-én is még azt válaszolta a polgármester, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a BYN céggel. Ehhez képest pedig tegnap tényként jelentette be a polgármester, hogy vegyi üzem fog épülni.

Az önkormányzat tudatosan hazudott és informálta félre a helyieket.

Ez történt az országban sok helyen, például Sóskúton is

– közölte videójában Lőcsei, jelezve: miközben a település egy agrár város, addig a fideszes polgármester egy veszélyes vegyi üzemet akar a helyi lakosok kertjébe telepíteni.

„Hevesen Lőcsei Lajos hónapokig kongatta a vészharangot azzal kapcsolatban, hogy a település állampárti polgármestere veszélyes vegyi üzemet akar a városba hozni. Lajos összes megkeresésére tagadott a polgármester és az önkormányzat. Azt hazudták, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a BYN céggel, amely üzemet akarna oda telepíteni.

Majd tegnap tényként jelentette be a NER helyi helytartója, hogy jön a vegyi üzem”

– írta az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán Tompos Márton.

Közölte: a Fidesz ajánlata a kicsinyesség, a hazudozás és a választókon való bosszúállás. Hozzátette, így gondolkodnak azokról a magyarokról, akik nem rájuk szavaznak.

Súlyos kockázatokat rejt az újabb vegyi üzem

Csárdi Antal (LMP) a Facebook-oldalán közölte: a hevesi polgármester csütörtök este suttyomban bejelentette, hogy Heves városában telepszik le annak a BYN Chemical-nak a magyarországi leányvállalata, amely

a világ legnagyobb NMP (N-metil-pirrolidon) gyártója.

Kapcsolódó: Ez rettenetes: Újra magzatkárosító anyagot engedett a környezetbe a gödi akkumulátorgyár

„Alig több mint egy hónapja, a sajtóban felröppent híreket cáfolva, Schweiczer Sándor polgármester személyesen tagadta le a cég letelepedését”

– írta a politikus, hozzátéve: a cég érkezést még véletlenül sem előzte meg sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása, sem a helyi állampolgárok tájékoztatását szolgáló közmeghallgatás, vagy lakossági fórum megtartása – mutatott rá.

„Ahogy eddig a Fidesztől megszokhattuk, tagadva a tényeket, becsapva az embereket veszélyeztetik most éppen a hevesiek egészségét”

– hívta fel a figyelmet Csárdi Antal.

Kapcsolódó:

Kiderült: Titokban terjeszkedik Orbánék debreceni szörnye, mindent bekebelez a kínai cég akkumulátorgyára

Óriási botrány: A csatornába engedte a szennyvizet a kínai cég Debrecenben

Országos balhé: Akkumulátorgyártáshoz használt magzatkárosító anyagot találtak a győri talajvízben

Ez rettenetes: 88 tonna magzatkárosító oldószer került Gödön a levegőbe

Valódi Hírek