Jakab Péter: Orbán Viktor a gyermekbántalmazók pártjára állt

Jakab Péter Orbánt kérdezte arról, tervezi-e, hogy lemondatja a gyermekbántalmazó szolnoki szörnyeteget mentegető Pócs Jánost.

Megjött a nagy „gyermekvédő” válasza

Jakab Péter megkérdezte Orbán Viktort, hogy lemondatja-e Pócs János fideszes képviselőt, miután egy kisgyermek felrúgását olyan gyenge pillanatnak nevezte, amely bármelyikünkkel megtörténhet – hívta fel a figyelmet a politikus lapunkhoz eljuttatott szombati közleményében.

„Megjött a nagy »gyermekvédő« válasza. Eszerint

Pócsnak nem kell lemondani, mert a baloldal a hibás. Értitek? A baloldal a hibás, hogy Novák Katalin kitüntetettje felrúg egy hétéves kisgyereket.

A baloldal a hibás, hogy egy fideszes képviselő szerint ez csak egy gyenge pillanat, ami bárkivel megeshet.

Micsoda aberrált képes ilyen választ adni?”

– vetette fel.

„Ha valaki gyereket bánt, ott nincs baloldal meg jobboldal. Csak emberség van meg aljasság. Orbán újra az aljasság pártjára állt. A legaljasabbak, a gyermekbántalmazók pártjára. +

Erre nincs bocsánat!

A Nép Pártján zéró toleranciát hirdet a gyermekbántalmazókkal és cinkosaikkal szemben! Orbán neve mellé húzzunk egy újabb rovátkát! Mélyebbet, mint a többi!”

– közölte Jakab Péter.

Jakab Péter Orbánhoz címzett kérdését változtatások nélkül közöljük:

„Tisztelt Miniszterelnök úr! Egy ország háborodott fel jogosan azon, hogy a szolnoki kalandparkban egy karateedző felrúgott egy hétéves gyermeket. Az ilyen cselekedetet minden épeszű ember azon nyomban elítéli, a Fidesz országgyűlési képviselője, Pócs János azonban szembemenve a társadalmi elvárással úgy reagált, a gyermekbántalmazónak »volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek«.

Pócs János ezzel egyrészt megsértette nemzetünket, hisz a magyarokat a gyermekbántalmazó szintjére süllyesztette. Másrészt elbagatellizálja a gyermekbántalmazás súlyát, harmadrészt mentegeti az elkövetőt, és ezzel bátorítja a potenciális elkövetőket. Pócs János nyilatkozatával aláás mindent, amit gyermekvédelemnek nevezünk, és

szembemegy minden normális emberi értékkel.

Képviselő úr méltatlanná vált a mandátumra, jogos társadalmi elvárás, hogy mondjon le. A gyermekvédelem fontos kormányzati hatáskör, ami ellen nemcsak az érintett karateedző, de az őt mentegető Pócs János is súlyos támadást intézett. Kérdezem miniszterelnök urat, hajlandó-e a gyermekvédelem érdekében meghajolni a társadalom jogos elvárása előtt, hajlandó-e felszólítani lemondásra Pócs János országgyűlési képviselőt? Várom mielőbbi válaszát!”

A kormány nevében Rétvári Bence válaszolt Jakab Péter kérdésére, amelyet szintén alább közlünk:

Forrás: parlament.hu

Kapcsolódó:

DK: Orbán Viktor menessze a gyermekbántalmazó karateedzőt mentegető Pócs Jánost!

Ez már Orbánnak is sok volt? Megszólalt Pócs János, miután botrányos kijelentést tett a szolnoki kalandparkban történt undorító gyermekbántalmazásról

Pócs János tovább fokozza a bajt: Orbán embere súlyos kijelentéseket tett a kisfiút felrúgó karateedzőről

Újabb fordulat a kisfiút felrúgó szolnoki szörnyeteg ügyében: Megszólaltak a gyermekbántalmazó rém szomszédai

Borul a bili: Újabb borzalmas rémtettek derültek ki a kisfiút felrúgó karateedzőről (+videó)

Valódi Hírek