Borul a bili: Újabb borzalmas rémtettek derültek ki a kisfiút felrúgó karateedzőről (+videó)

„Bicegve csináltam végig az edzést, könnyek között, mert nem akartam súlyosabb büntetést kapni” – közölte egy volt tanítvány.

Újabb négy korábbi tanítvány borított Agócs Tibor bestiális módszereiről

A szolnoki kalandparkban hétéves kisfiút felrúgó karateedző négy korábbi tanítványa nyilatkozott az RTL-nek arról, hogy miket kellett átélniük gyermekként a Novák Katalin által kitüntetett Agócs Tibor „edzésein”.

Agócs áldozatai „tanítványai” arról számoltak be, hogy még gyerekként vettek rész a karateedző jászberényi foglalkozásain. Volt, aki több mint évig járt az egyesületbe. A csatornának nyilatkozó „tanítványok” hangsúlyozták: mindannyian megrázó emlékeket őriznek ebből az időszakból.

Agócs Tibor rendszeresen agresszív magatartást tanúsított az edzéseken

A sértettek közölték, számtalan alkalommal kaptak büntetést, ha valamit nem jól csináltak, ezért sokszor sírva és félve mentek Agócs Tibor edzéseire, ahol nem merték szóba hozni az edző által elkövetett bántalmazásokat.

„Amikor először láttam a felvételt, nem lehetett tudni, hogy ki van rajta, de

a mozgásból és a módszerből éreztem, hogy ismerem az illetőt, mert láttam már ilyet”

– írta az egyik áldozat a szolnoki kalandparkban készült sokkoló videóról.

Másikuk szintén hasonlóan vélekedett, amikor kijelentette: Agócs Tibor „begyakorolt mozdulatokkal büntette a kisfiút”.

„Combost vagy gyomrost kérsz?”

Mint mondták, Agócs rendszeresen alkalmazta a testi fenyítés „módszerét”. Több volt tanítvány is megerősítette, hogy a combost vagy gyomrost kérsz? kérdés valóban gyakran hangzott el a teremben, az edző pedig a választól függetlenül rótta ki a büntetést a gyerekekre.

„Edzés közben maga alá fordult a lábujjam, szörnyen fájt ott edzésen is, és utána hetekig. Amikor az eset történt, odamentem a szenszeihez, hogy szóljak, mennyire fáj, és megkérdezzem, szerinte mit csináljak vele. Megkérdezte, »melyik fáj?«. Mutattam, hogy a bal lábamon a lábujjak, erre

olyan erővel csapott rá, hogy már nemcsak a lábujjak, de az egész lábfejem sajgott. Bicegve csináltam végig az edzést, könnyek között, mert nem akartam súlyosabb büntetést kapni”

– idézte fel az egyik tanítvány.

„Összekerültem egy újonccal (…) Véletlenül a fiú az egyik rúgásomba belefordult, és orron találtam. Az edző a rá nem jellemző módon odament hozzá, és pátyolgatni kezdte. Én sűrűn elnézést kértem a fiútól, mert nem akartam bántani. Agócs Tibor rám se nézett, csak egy jokogerivel (oldalirányú rúgással) elrúgott. Gyomorszájon talált, és elég messzire repültem (gyerekszemmel legalábbis mindenképp). A földön fekve

alig bírtam lélegezni, mert beszorult a levegő a mellkasomba. Ekkor fölém állt, és elkezdett üvölteni”

– számolt be a borzalmakról egy másik áldozat.

A tanítványok nem tartják őszintének Agócs Tibor bocsánatkérését

Többek megerősítették: az ilyen jellegű fenyítési módszerek az edző rendszeres eszköztárához tartoztak.

„Erődemonstráció, megfélemlítés. És mindezt úgy, hogy a tanonc érezte magát hibásnak. Sosem gondoltam, hogy nem normális, ami történik körülöttünk a dódzsóban, azt gondoltam, ez az út ahhoz, hogy erős és kemény karatés legyek”

– mondta egyikük.

Az edző bocsánatkérésével kapcsolatban azt mondták, hogy nem tartják őszintének. Úgy vélik, Agócs csak azért kért bocsánatot, mert a felvétel nyilvánosságra került. Tőlük soha nem kért bocsánatot a lelki és fizikai bántalmazásokért – hívták fel a figyelmet.

„Soha nem fogja megbánni, amiket tett. Csak azt bánja, hogy most nem tagadhatja le a tettét.

Próbálja magát védeni, mert a több évtizedes kegyetlenkedése végre nyilvánosság elé került”

– közölte Agócs egyik áldozata, aki reméli, ezután az edző „több gyerek életébe nem tud már belerondítani”.

„Mi nem tudtunk tenni ez ellen semmit a múltban, nem volt okostelefon, és nem készültek ilyen felvételek. Nagy kő esett le a szívemről, amikor megszabadultam a dódzsótól. Évekig azt gondoltam, a társaim magatartásával volt a baj, és azért szorongtam ott. Később, amikor velük újra összesodort az élet, már körvonalazódott bennem, hogy

egyedül Agócs Tibor volt az, aki miatt ilyen negatív érzések maradtak számomra a karatéból”

– osztotta meg az egyik tanítvány.

Mindent tagad a Spanyolországban nyaraló Agócs Tibor

A jelenleg Spanyolországban pihenő Agócs Tibor az RTL Híradónak tett szombati nyilatkozatában minden ellene felhozott vádat tagadott.

Állította: „nem bántotta a tanítványait”, hanem – fogalmazott – „a harcművészeti szellemiségnek megfelelő módon, sportszakmailag és pedagógiailag

helyes módon tanítja őket” (?!).

Hozzátette azt is, meglátása szerint – természetes módon – az edzőteremben „nem lehet elkerülni az ütéseket és a rúgásokat”.

A rendőrség nyomozást rendelt el, de megvárják, hogy Agócs kipihenje magát

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

„A cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi

jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor”

– írták, hozzátéve: a szükséges és indokolt nyomozási cselekmények végrehajtására, a nyomozóhatóság által kijelölt időpontban kerül sor, amelyet követően frissítik közleményüket. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy más, illetve súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

Videó:

Kapcsolódó:

Videóval: Súlyos bizonyítékkal állt elő a bántalmazó karateedző exbarátnője

Újabb csavar: Eltűnt a gyermekbántalmazó karateedző rémtetteiről készült videó

Pócs János tovább fokozza a bajt: Orbán embere súlyos kijelentéseket tett a kisfiút felrúgó karateedzőről

FRISS: Megvan, hány év börtönt kaphat a kisfiút felrúgó szörnyeteg

FRISS: Nemi erőszakkal vádolja a kisfiút felrúgó szörnyeteget egy volt tanítványa (+videó)

Valódi Hírek