Szijjártó Péter harcias bejelentést tett, miután kiszivárgott Orbánék veszélyes terve

Szijjártó „tájékoztató egyeztetésre” hívta meg a balti államok nagyköveteit, miután kiderült, hogy az Orbán-kormány megkönnyíti a migránsok letelepedését Magyarországon.

Szijjártó Péter Facebookon verte ki a balhét

A balti országok a tájékozódás és a tények megismerése helyett „hazugsághadjáratba kezdtek Magyarországgal szemben” amiatt, hogy – sok más ország állampolgárai mellett – az orosz és a belorusz állampolgárok is bekerültek a Nemzeti Kártya-programba – magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

„Ez a döntés »a baltiak hazug állításaival szemben« semmilyen módon nem csökkenti a beutazó orosz és belorusz állampolgárok biztonsági ellenőrzésének szigorúságát”

– írta Szijjártó Péter.

Azért, hogy ezen országok vezetői is biztosan megismerhessék a tényeket, Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár szerdán első kézből adott tájékoztatást Észtország, Lettország és Litvánia nagykövetségeinek – tudatta.

„Reméljük, a tények ismerete véget vet a hazugsághadjáratnak”

– fogalmazott a tárcavezető.

Döntött az Orbán-kormány: eláraszthatják Magyarországot a bevándorlók

Mint megírtuk, tágra nyitották a schengeni nemzetbiztonsági kaput Orbán Viktorék, júliustól úgynevezett Nemzeti Kártyával jöhetnek az oroszok és fehéroroszok, átvilágítás nélkül, így a kémeket sem szűrik ki. Beszámoltunk arról, hogy Orbánék a Paks II és a Budapest–Belgrád vasútvonal kivitelezési munkáit végző cégek „speciális munkaerőigényének mielőbbi biztosíthatósága érdekében” egyszerűsítenék a harmadik országból érkező munkavállalók alkalmazását.

Hála Orbánéknak már 8 országból is jöhetnek a migránsok Magyarországra

Magyarországon többféle jogcímen vállalhatnak munkát nem EU-s állampolgárok. Ezek közül legtöbbször vagy valamely típusú tartózkodási engedély, vagy az úgynevezett nemzeti kártya igénylésére kerül sor. A rendszer nem új, július 8-a előtt is érkeztek nagy számban Nemzeti Kártyával ukrán és szerb vendégmunkások Magyarországra. Azóta viszont

már összesen nyolc országból érkezhetnek hazánkba ilyen módon:

  • Bosznia-Hercegovinából,
  • az Észak-macedón Köztársaságból,
  • Moldovából,
  • a Montenegrói Köztársaságból,
  • Szerbiából,
  • Ukrajnából,
  • Oroszországból,

A Nemzeti Kártyáról

A Nemzeti Kártya az első alkalommal 2 évre kérhető, de

3 évvel akárhányszor meghosszabbítható.

„A probléma csak az, hogy az atomerőmű működtetése kapcsán eddig is élt Magyarországon egy néhány ezer fős orosz kolónia, részben Pakson”

– mutatott rá az üggyel kapcsolatban Rácz András Oroszország-szakértő.

Mint ismert, a Nemzetközi Beruházási Bankot (IIB) – vagy ahogyan a legtöbben ismerik, az orosz kémbankot – David Pressman amerikai nagykövet nyomására helyezte szankciós listára az Egyesült Államok. A pénzintézetet ezek után számolták fel Orbánék tavaly tavasszal.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke felszólította a tagállami vezetőket, fogadják el a legszigorúbb intézkedéseket, hogy „megvédjék a schengeni övezet egységét, mérsékeljék a már felmerült biztonsági kockázatokat – és

megakadályozzák, hogy a tagállamok hasonló kezdeményezéseket tegyenek a jövőben”.

Kapcsolódó:

Kikerült az Orbán-terv: Gyorsan ráfarag Magyarország a frissen hatályba lépett döntésre

Az EU-s nagykutyák megelégelték Orbán árulását: Bezárnák a Fidesz előtt a kiskaput

Bekattantak Orbánék? Mostantól tömegével zúdulhatnak az országba a bevándorlók

Valódi Hírek