Az EU-s nagykutyák megelégelték Orbán árulását: Bezárnák a Fidesz előtt a kiskaput

Manfred Weber nem engedné tovább, hogy orosz kémeket engedjenek be Orbánék az EU-ba.

A héten az Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber tette helyre Orbánt. Az Európai Tanács elnökétől pedig haladéktalan intézkedést kért.

Ahogy megírtuk, a kormány év elejétől átalakította a bevándorlási és letelepedési szabályokat, így már az Oroszországból és Fehéroroszországból hazánkba érkezők is bekerültek abba a körbe, akik egyszerűsített módon foglalkoztathatók.

Újabb kiskaput nyitott Orbán az orosz kémeknek

A döntés alapján a foglalkoztatási célú lehetőségek két típusát vezették be: a vendégmunkás-tartózkodási engedélyt és a nemzeti kártyát.

A nemzeti kártya azon harmadik országból érkező állampolgárok kaphatják meg, akik hosszabb távon szeretnének Magyarországon dolgozni, vagy ha gazdasági társaság, szövetkezet vagy más jogi személy vezetőjeként érkeznek tényleges munkavégzésre. Ezt az egyszerűsített foglalkoztatási engedélyt eddig csak szerb és ukrán állampolgárok kaphatták meg. Itt

nem kell munkaerőigényről szóló igazolást beadni, valamint lehetőség van családegyesítésre is.

A kormányzat terel

A kormány azzal próbálta magyarázni az intézkedést, hogy rendezni kell bizonyos munkaerőhiánnyal küzdő szektorok helyzetét és biztosítani akarják, hogy a megfelelő dolgozói állomány rendelkezésre álljon.

De valójában ezzel a lépéssel nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül juthatnak hazánkba és az Európai Unióba ellenőrizetlen hátterű személyek.

Manfred Weber azonnali intézkedést kért

Weber Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének ezt írta:

„Komoly kockázatot jelent, hogy Magyarország a napokban enyhítette az oroszokkal szembeni vízumkorlátozásokat, a lépés kinyitja az Európai Unió ajtaját az orosz kémek előtt”

írta kedden a szeretlekmagyarorszag.hu.

A Néppárt elnöke hangsúlyozza, hogy az új lehetőség komoly kiskapukat teremthet a kémtevékenységek számára. A levelében továbbá a Weber

a schengeni övezet integritásának azonnali védelmére szólít fel,

és arra kéri az EU vezetőit: tegyenek lépéseket azért, hogy Magyarország után más tagállam ne tehessen hasonló engedményeket Oroszországnak – összegezte a portál.

Letelepedési kötvény újratöltve

A bevándorlási és letelepedési szabályok év eleji módosítása azért is volt trükkös, mert a kormány – módosított formában – gyakorlatilag visszacsempészte a 2018-ban a közfelháborodás miatt beszüntetett letelepedési kötvényprogramot.

Már több jogi honlapon és ügyvédi irodánál megjelent az új program ismertetője, ahol – az Európai Unióban már fenntartásokkal kezelt – úgynevezett „Golden Visa” programként aposztrofálják. Így a knplaw.com oldalon is összefoglalják:

Ezen tartózkodási engedély újbóli bevezetése fontos újítása a törvénynek, amelynek legfontosabb feltétele a következő befektetések valamelyikének teljesítése. Ahogy mi is megírtuk:

  • legalább 250.000 euró összegű (körülbelül 97 millió forint) MNB által nyilvántartott ingatlanalapi befektetési jegy megszerzése;
  • legalább 500.000 euró összegnek (körülbelül 194 millió forint) megfelelő értékű magyarországi lakóingatlanban tulajdoni illetőség megszerzése; vagy
  • legalább 1.000.000 euró értékben (körülbelül 388 millió forint), pénzbeli adomány nyújtása valamely közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény részére.

A vendégbefektetői tartózkodási engedély érvényességi ideje legfeljebb tíz év, amely kizárólag ugyanezen célból legfeljebb tíz évvel hosszabbítható meg. A családegyesítés lehetséges ezen tartózkodási engedély megszerzését követően – írták a honlapon.

Arról, hogy miként jártak jól a Rogán- és Habony-közeli offshore cégek a 2018-ban megszüntetett letelepedési kötvényprogrammal, mekkora veszteséggel járt ezt magyar államnak, >>ITT<< olvashatsz.

Kapcsolódó:

Szégyent hoztak Orbánék az országra: Súlyos bűncselekménnyel bukott le a magyar útlevéllel rendelkező orosz oligarcha

Valódi Hírek