Bekattantak Orbánék? Mostantól tömegével zúdulhatnak az országba a bevándorlók

Megkönnyíti a bevándorlást a kormány. Az Orbán-kormány listát adott ki a bevándorlók kapcsán.

A hétfő esti Magyar Közönyben a kormány kiadta azoknak az országoknak a listáját, ahonnan

befogad bevándorlókat foglalkoztatási céllal.

Immár az Oroszországból hazánkba érkezők is bekerültek abba a körbe, akik egyszerűsített módon foglalkoztathatók.

A lista a következő:

1. Bosznia-Hercegovina

2. Észak-macedón Köztársaság

3. Belarusz Köztársaság

4. Moldova

5. Montenegrói Köztársaság

6. Oroszországi Föderáció

7. Szerbia

8. Ukrajna

Megvariálta a bevándorlási és letelepedési szabályokat Orbán, jöhetnek a bevándorlók

Mint tudható, a kormány év elejétől átalakította a bevándorlási és letelepedési szabályokat. A döntés alapján a foglalkoztatási célú lehetőségek két típusát vezették be: A vendégmunkás-tartózkodási engedélyt és a nemzeti kártyát.

Vendégmunkás-tartózkodási engedély: ezt azok számára vezették be, akik kifejezetten vendégmunkásként érkeznek hazánkba, rövid időtávra vállalnak munkát és csak nyilvántartásba vett kedvezményes foglalkoztatónál dolgozhatnak.

Nemzeti kártya: azon harmadik országból érkező állampolgárok kaphatják meg, akik hosszabb távon szeretnének Magyarországon dolgozni, vagy ha gazdasági társaság, szövetkezet vagy más jogi személy vezetőjeként érkeznek tényleges munkavégzésre – foglalta össze a portfolio.hu.

Érdekesség, hogy a Nemzeti Kártyát mint egyszerűsített foglalkoztatási engedélyt eddig csak szerb és ukrán állampolgárok kaphattak.

A kormány azzal próbálta magyarázni az intézkedést, hogy rendezni kell bizonyos munkaerőhiánnyal küzdő szektorok helyzetét és biztosítani akarják, hogy a megfelelő dolgozói állomány rendelkezésre álljon.

Összevissza beszélnek. Akkor most kell a migráció, vagy nem?

Már megszokhattuk, hogy Orbán mást csinál, mint amit mond, ám ilyen fontos kérdésben elvárható lenne egy egyenes álláspont.

Ahogy beszámoltunk róla, Orbán Viktor a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NATCON) Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén kifejtette, hogy a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van.

Orbán Viktor nem akar kevert társadalmat,

ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg – fogalmazott.

Magyarország nem akar kevert társadalmat, meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait – közölte.

Az egyes tagországoknak kell önálló módon dönteniük arról, hogyan kívánják megoldani a migráció kérdését. Nincs szükség közös uniós migrációs (értsd: bevándorlási) politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia – vélekedett Orbán Viktor Brüsszelben.

Akaratát azonban senki se erőltesse másokra. Magyarország úgy gondolja, hogy a liberálisok által vázolt kevert társadalom nem vezet jóra – fejtette ki.

A kormányfő hozzátette, nem lehet központilag megmondani azt sem, hogy melyik ország hogyan oldja meg a társadalom elöregedésének problémáját. Magyarország szerint az elöregedésre nem válasz a migráció erőltetése – ecsetelte.

Hasonlóan „érvelt” Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője még májusban, kiemelve:

amikor a szuverenitás védelméről,

„a béke melletti kiállásról, a migráció megakadályozásáról és a genderlobbi elleni küzdelemről”

(sic!) van szó, az emberek számíthatnak a Fidesz-KDNP képviselőire.

Úgy tűnik, valóban számíthatnak, ha a szuverenitáson a kínai érdekek kiszolgálását, a béke melletti kiálláson a háborús uszítás folytatását, a bevándorlás megakadályozásán az ázsiai vendégmunkások betelepítését, a genderlobbi elleni küzdelmen pedig a melegellenes politika érvényesülését értjük.

Letelepedési kötvény újratöltve

A bevándorlási és letelepedési szabályok év eleji módosítása azért is volt trükkös, mert a kormány – módosított formában – gyakorlatilag visszacsempészte a 2018-ban a közfelháborodás miatt beszüntetett letelepedési kötvényprogramot.

Már több jogi honlapon és ügyvédi irodánál megjelent az új program ismertetője, ahol – az Európai Unióban már fenntartásokkal kezelt – úgynevezett „Golden Visa” programként aposztrofálják. Így a knplaw.com oldalon is összefoglalják:

Ezen tartózkodási engedély újbóli bevezetése fontos újítása a törvénynek, amelynek legfontosabb feltétele a következő befektetések valamelyikének teljesítése, ahogy mi is megírtuk:

  • legalább 250,000 euró összegű (körülbelül 97 millió forint) MNB által nyilvántartott ingatlanalapi befektetési jegy megszerzése;
  • legalább 500,000 euró összegnek (körülbelül 194 millió forint) megfelelő értékű magyarországi lakóingatlanban tulajdoni illetőség megszerzése; vagy
  • legalább 1,000,000 euró értékben (körülbelül 388 millió forint), pénzbeli adomány nyújtása valamely közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény részére.

A vendégbefektetői tartózkodási engedély érvényességi ideje legfeljebb 10 (tíz) év, amely kizárólag ugyanezen célból legfeljebb 10 (tíz) évvel hosszabbítható meg. A családegyesítés lehetséges ezen tartózkodási engedély megszerzését követően – írták a honlapon.

Arról, hogy miként jártak jól a Rogán- és Habony-közeli offshore cégek a 2018-ban megszüntetett letelepedési kötvényprogrammal, mekkora veszteséggel járt ezt magyar államnak, >>ITT<< olvashatsz.

Valódi Hírek